Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Η Συνταγή της ημέρας: "Χοιρινό λεμονάτο με ρύζι της Χίμαιρας"

Χοιρινό λεμονάτο με ρύζι της Χίμαιρας

  • Υλικά
* 1 κιλό τηγανιά χοιρινή (μπουκίτσες)
* 1 μεγάλο λεμόνι ή 2 μικρά
* 1 ποτηράκι λευκό κρασί
* 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
* 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
* 1 σκόρδο ψιλοκομμένο
* 1 ποτήρι κρασιού λάδι
* αλάτι, πιπέρι
* Πιπέρι σε κόκκους, κύβο κρέατος, μπαχάρι
* Ρύζι για πιλάφι

  • Εκτέλεση:
1. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με το κρεμμυδάκι, το σκόρδο και το κρέας και τα σβήνουμε με το κρασί όταν ροδοκοκκινίσουν.
2. Παράλληλα έχουμε ρίξει και όλα τα μπαχαρικά μας, το αλάτι και το πιπέρι μας.
3. Ρίχνουμε νερό και το αφήνουμε να μαλακώσει το κρέας σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες περίπου.
4. Στο τέλος πρέπει να έχει μια παχύρευστη σάλτσα.
5. Ετοιμάζουμε το ρύζι….
6. Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι λίγο λάδι ή βούτυρο και ρίχνουμε το ρύζι για να τσιγαριστεί. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι.
7. Όταν πάρει χρώμα, το σβήνουμε με λεμόνι και μόλις το απορροφήσει ρίχνουμε τόσο νερό όσο χρειάζεται για να μην σουρώσουμε στο τέλος. (ανάλογα πόσο ρύζι βάλατε).
8. Όταν ρουφήξει το νερό (πρέπει να μείνει λίγο), δοκιμάστε αν το ρύζι είναι έτοιμο. Πρέπει να «κρατάει» λίγο και να μην είναι παραβρασμένο.

Σερβίρεται το ρύζι με το κρέας και την σαλτσούλα του και Γιαμ! Γιαμ!
  • Tips:
Το ρύζι μην το παραβράσετε γιατί αργότερα θα γίνει λαπάς. Καλύτερα να είναι λίγο al dente…



"