Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ερωτική σχέση: έτυχε ή πέτυχε;


Από τι πιστεύετε ότι φτιάχνονται οι ερωτικές σχέσεις; Είναι θέμα χρυσόσκονης εμπλουτισμένης με τις δυνάμεις της τύχης; Ή είναι κτίσματα από αρκετή δουλειά και προσεκτική προσπάθεια;
Η θεωρία που επιλέγετε φαίνεται ότι καθορίζει σημαντικά το περιεχόμενο -ακόμα και το αποτέλεσμα- της ερωτικής σας ζωής.
υπάρχουν δύο κατηγορίες που αντιπροσωπεύουν τις πεποιθήσεις μας για.τις ερωτικές σχέσεις: αυτοί που πιστεύουν στην τύχη και αυτοί που πιστεύουν στην προσωπική προσπάθεια και ανάπτυξη.

Οι λάτρεις της θεωρίας της τύχης είναι πεποισμένοι ότι οι άνθρωποι είναι φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον. Επομένως, τα αίτια μιας αποτυχημένης σχέσης αποδίδονται στο γεγονός ότι δεν βρέθηκε ακόμα ο 'κατάλληλος' άνθρωπος.

Αντίθετα, όσοι πιστεύουν στη θεωρία της προσωπικής δουλειάς, προσδοκούν την εγγύτητα και τη συμβατότητα μεταξύ του ζευγαριού να αναπτυχθεί καθώς γνωρίζει καλύτερα ο ένας τον άλλον. Η πίστη στην ανάπτυξη της σχέσης συνδέεται με μια πιο μακρόχρονη και δεσμευτική προσέγγιση απέναντι σε οποιαδήποτε γνωριμία.

Στις δύσκολες στιγμές οι θεωρητικοί της ανάπτυξης αντιλαμβάνονται τα εμπόδια σαν προκλήσεις που θα δυναμώσουν τη σχέση του ζευγαριού, ενώ οι θεωρητικοί της τύχης συχνά αποσύρρονται από τη σχέση και η στάση τους γίνεται πιο αρνητική και παθητική καθώς πιστεύουν ό,τι είναι να γίνει θα γίνει... είναι θέμα τύχης.

Παρόλο που οι σύμβουλοι γάμου και θεραπευτές ζευγαριών επιδοκιμάζουν το μοντέλο της ανάπτυξης δεν σημαίνει ότι οι 'μοιρολάτρες' έχουν αναγκαστικά κακές ποιοτικά σχέσεις. Υπάρχουν άνθρωποι που αντιλαμβάνται την πρώιμη ικανοποίηση μέσα από τη σχέση τους με ένα σύντροφο ως ένδειξη ότι είναι πλασμένοι ο ένας για τον άλλον και έτσι αντιμετωπίζουν σοβαρά τις επόμενες μπόρες.
Όσο αφορά τους πιστούς του μοντέλου ανάπτυξης, πολλές φορές στη προσπάθειά τους να κάνουν τα πάντα λειτουργικά, παρατείνουν το χρόνο παραμονής τους μέσα σε μια κακή σχέση.
Εμείς από την άλλη... σκεφτόμαστε και φανταζόμαστε τον παιχνιδιάρικο συνδυασμό των δυο μοντέλων!
.
"

Κάνε και εσύ μια απλή ΔΩΡΕΑΝ εγγραφη στο ρικάρντο για ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή στους διαγωνισμούς. Σε ενημερώνουν συνέχεια για τους διαγωνισμούς τους για πολλά δώρα. Δωρεάν είναι τι το σκέφτεσαι? Απο κάτω είναι το ρικάρντο.