Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Παγκόσμιο σκηνικό λαϊκής οργής απειλεί και την Αμερική






Ο πλανήτης μας έχει μπει σε έναν βίαιο επαναστατικό κύκλο αντικυβερνητικών εξεγέρσεων, με τις διαδηλώσεις που συντάραξαν την Ευρώπη να έχουν τώρα μεταδοθεί στα αραβικά κράτη της Μέσης Ανατολής...



Εξεγέρσεις που απειλούν να τυλιχτούν με αίμα, καθώς τα εκεί καθεστώτα προσπαθούν πάση θυσία να διατηρηθούν στην εξουσία. Υπάρχει περίπτωση να ακολουθήσει και η Αμερική το δρόμο της επανάστασης;

Πριν τρία χρόνια, και πριν τη...

κατάρρευση της Lehman brothers, κάναμε μια πρόβλεψη με βάση στοιχεία του ΟΗΕ, πως ο κόσμος θα πληγεί από μια οικονομική κρίση, από αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, και από γενικευμένη πείνα. Κάτι σαν αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν σήμερα.

Όσο οι οικονομικές συνθήκες στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ συνεχίζουν να φθίνουν, τόσο οι διαμαρτυρίες θα εξαπλώνονται όλο και πιο συχνά, και πιο άγρια. Για να τις αντιμετωπίσουν, οι κυβερνήσεις θα γίνουν και αυτές πολύ πιο σκληρές. Οι μάχες θα εξελιχθούν σε πόλεμο.

Οι ηγετικές ελίτ θα χαρακτηρίσουν τους διαμαρτυρόμενους πολίτες ως χούλιγκαν, αναρχικούς, ταραχοποιούς, που καθοδηγούνται από ξένους πράκτορες και συμφέροντα. Αυτή όμως η σύγκρουση, που θα ονομαστεί επίθεση εναντίον της ελεύθερης αγοράς και της επιχειρηματικότητας, δεν είναι παρά μια αυτοάμυνα των μη εχόντων εναντίον της πλεονεξίας των εχόντων (πάρα πολλά).

Το 2011 θα χαρακτηριστεί ως έτος εντάσεων και αναταραχών. Με τις κυβερνήσεις να είναι διατεθειμένες να επιβάλλουν ακόμη και στρατιωτικό νόμο για να διατηρήσουν το στάτους κβο, οι λαοί θα εξαγριωθούν ακόμη περισσότερο, αφού πλέον δεν θα κινδυνεύει μόνο η οικονομική τους κατάσταση, αλλά και οι πολιτικές τους ελευθερίες.

Οι τελευταίες χώρες που πνίγηκαν στο επαναστατικό χάος είναι η Τυνησία, η Αίγυπτος, και η Υεμένη. Οι αρχικές διαδηλώσεις στη Τυνησία, που οδήγησαν στην αποχώρηση του προέδρου της από την εξουσία αλλά και από τη χώρα, ενέπνευσαν παρόμοιες διαδηλώσεις στην Αίγυπτο, όπου τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους συγκρουόμενοι με την αστυνομία.

Εκτός της Αμερικής, ελάχιστες είναι οι περιοχές του πλανήτη που να μη γνώρισαν ταραχές το τελευταίο εξάμηνο εξαιτίας της οικονομικής κατάρρευσης την οποία προκάλεσαν οι χρηματοπιστωτικοί τρομοκράτες, φέρνοντας ανεργία, μειώσεις μισθών, άνοδο των τιμών των τροφίμων, πληθωρισμό, και σκληρά μέτρα δημοσιονομικής λιτότητας.

Από το Davos της Ελβετίας, ο γνωστός οικονομολόγος N. Roubini λέει στο Bloomberg : «Στις αναδυόμενες οικονομίες, έχουμε αύξηση του πληθωρισμού, μείωση του εισοδήματος, και άλλα φαινόμενα που θα οδηγήσουν σε ταραχές και πολιτική αστάθεια. Θα ανατραπούν καθεστώτα, όπως βλέπουμε σήμερα να γίνεται στη Μ. Ανατολή».

Στις αρχές του 2008, πριν τη κατάρρευση της Lehman Brothers είχαμε προβλέψει τον πληθωρισμό, και την οικονομική αβεβαιότητα που θα οδηγούσαν σε ταραχές σε παγκόσμιο επίπεδο. Πέρσι το καλοκαίρι, λίγο πριν τις μαζικές διαδηλώσεις στη Γαλλία, στην Ιταλία και στη Βρετανία, είχαμε πει: «Η επιβολή των μέτρων λιτότητας, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά η λεηλασία των φορολογουμένων, θα οδηγήσουν σε μια νέα εποχή οργής, με εξεγέρσεις και επαναστάσεις ως μορφές αντίδρασης των λαών στην απώλεια των θέσεων εργασίας, των οικονομιών τους, των κοινωνικών τους παροχών, των συντάξεων, και των ελευθεριών τους, από πλευράς των οικονομικών τρομοκρατών που οι ίδιοι προκάλεσαν εξ αρχής την κρίση».

Αυτή η εποχή της οργής που προβλέψαμε, έχει έρθει, και τη βλέπουμε παντού, με τις κυβερνήσεις να ανατρέπονται ή να κλυδωνίζονται, καθώς η οικονομική δυστυχία αναγκάζει τους φτωχούς όλου του κόσμου να βγαίνουν στους δρόμους προκειμένου να διασώσουν ότι μπορούν από τα κεκτημένα τους.

Όταν κάναμε τις προβλέψεις μας, δεν διαθέταμε κάποια κρυστάλλινη σφαίρα, απλά διαβάσαμε αυτά που έλεγαν οι παγκόσμιες ελίτ, προειδοποιώντας για τις συνέπειες της κατάργησης της μεσαίας τάξης, και της επιβολής για μια ακόμη φορά της αρχαίας διαστρωμάτωσης μεταξύ των εχόντων και μη.

Τώρα, το μόνο ερώτημα που απομένει να απαντηθεί, είναι αν θα δούμε παρόμοιες επαναστατικές εξελίξεις και στην ίδια την Αμερική, όπως είχε προβλέψει πριν από μερικά χρόνια ο πάντα πετυχημένος στις προβλέψεις του Gerald Celente, που είχε πει πως έως το 2012 οι ΗΠΑ θα συγκλονιστούν από λαϊκές εξεγέρσεις με αφορμή τους φόρους και τα τρόφιμα.

Ακόμη και το συμβατικό ΜΜΕ Time, είχε μιλήσει για τη σοβαρή πιθανότητα κοινωνικών αναταραχών, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν μέχρι και σε αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο, εξαιτίας της διαλυμένης οικονομίας.

Τον Νοέμβριο του 2008, την ώρα που εκτυλίσσονταν η οικονομική κρίση, το αμερικανικό Πολεμικό Κολέγιο δημοσίευσε εργασία με τίτλο Strategic Shocks’ in Defense Strategy Development, και μέσα από την οποία προειδοποιούσε πως ο στρατός θα πρέπει να προετοιμαστεί για «βίαιες στρατηγικές ανακατατάξεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ, που θα προκληθούν από μια απρόβλεπτη οικονομική κατάρρευση, μια λαϊκή αντίσταση, και την απώλεια της πολιτικής και της έννομης τάξης». Και όπως κατέληγε η εν λόγω απόρρητη εργασία, «η διαδεδομένη πολιτική βία, θα αναγκάσει το κατεστημένο να επαναπροσδιορίσει τις προτεραιότητές του, έτσι ώστε να υπερασπιστεί την υπάρχουσα κοινωνική τάξη, και την ανθρώπινη ασφάλεια».

Τέλος, ένα έγγραφο του βρετανικού υπουργείου Άμυνας προέβλεπε πως στα επόμενα χρόνια το χάσμα μεταξύ των υπερβολικά πλουσίων και της μεσαίας τάξης και των όλο και περισσότερων εξαθλιωμένων, θα απειλήσει την κοινωνική τάξη. «Η παγκόσμια μεσαία τάξη μπορεί να ενωθεί, να χρησιμοποιήσει τη πρόσβαση στη πληροφορία, τους πόρους και τις τεχνικές που υπάρχουν, και να προσπαθήσει να μεταμορφώσει τις πολιτικές διαδικασίες σε διεθνές επίπεδο, προς όφελος των δικών της ταξικών συμφερόντων. Η μεσαία τάξη μπορεί να μετατραπεί σε επαναστατική δύναμη».

Αν κρίνουμε από το σημερινό βίαιο σκηνικό που χαρακτηρίζει τον κόσμο, τότε δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ ακόμη για να δούμε τι μέλει γενέσθαι στις ΗΠΑ. Αν δηλαδή θα δούμε μια εξέγερση ή αν η παγκόσμια οικονομική ελίτ θα συνειδητοποιήσει εγκαίρως πως ο πόλεμος που κήρυξε εναντίον της μεσαίας τάξης και των φτωχών, απειλεί να προκαλέσει αντιδράσεις που ακόμη και η ίδια δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά.

S.A.- Prison Planet

"