Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

H Συνταγή της ημέρας: Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο

Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο
Μιας και ο καιρός είναι βροχερός και κρύος, μια σουπίτσα είναι ότι πρέπει…
  • Υλικά
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1/3 φλ. τσαγιού ρύζι καρολίνα
3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
λίγο αλεύρι
3 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
1 αυγό
χυμός 1 μεγάλου λεμονιού

  • Εκτέλεση
Ψιλοκόβετε πολύ καλά το κρεμμύδι και το προσθέτετε στον κιμά, μαζί με το ρύζι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνετε καλά το μίγμα και πλάθετε στρογγυλά κεφτεδάκια.
Βάζετε σε κατσαρόλα νερό με ενα κύβο για να βράσει (1,5 – 2 λίτρα)και λίγο λάδι.
Αλευρώνετε τα γιουβαρλάκια και αφού το νερό βράσει τα ρίχνετε μέσα (αν τα βάλετε πριν βράσει μπορεί ο κιμάς να σκορπίσει και τα γιουβαρλάκια να διαλυθούν).
Προσθέτετε αλατοπίπερο και σιγοβράζετε για 40 λεπτά περίπου.
Λυώνετε το κορνφλάουρ σε λίγο κρύο νερό και το προσθέτετε στο φαγητό.
Φτιάχνουμε το αυγολέμονο χτυπώντας το αυγό με το χυμό λεμονιού πολύ καλά και ρίχνουμε λίγο λίγο απο το ζωμό του φαγητού μας.
Όταν φτάσει στην ίδια θερμοκρασία με της κατσαρόλας τον ζωμό τότε το ρίχνετε όλο στην κατσαρόλα και την ανακινήτε δυνατά να πάει παντού.
Σερβίρεται ζεστό.


"