Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Ομαδικός Τάφος Τ/Κ αγνοουμένων στην Πάφο



Ομαδικός Τάφος Τουρκοκυπρίων Αγνοουμένων εντοπίστηκε σε δύσβατη περιοχή της Κοινότητας Κονιών στην Πάφο μετά από υπόδειξη στην ΔΕΑ από Ελληνοκύπριο.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δόθηκαν στην ΔΕΑ στον Τάφο βρίσκονται θαμμένα τα οστά τεσσάρων Τ/Κ ανδρών ηλικίας 18,27,36 και 40 ετών οι οποίοι στην διάρκεια των διακοινοτικών ταραχών μεταφέρθηκαν στην περιοχή με... Land Rover εκτελέστηκαν και στην συνέχεια τάφηκαν.
Το περιστατικό σύμφωνα με τις πληροφορίες που δόθηκαν στην ΔΕΑ έγινε στις 14 Φεβρουαρίου του 1964.
Οι έρευνες άρχισαν από την περασμένη Δευτέρα σε δύσβατη περιοχή των Κονιών κάτι που καθιστά πιο δύσκολο το έργο των μελών της ΔΕΑ αφού η εκσκαφή γίνεται ουσιαστικά με τα χέρια.
Σύμφωνα με το Μέλος της ΔΕΑ Γιάννη Ιωάννου οι εργασίες προχωρούν χωρίς να υπάρχει όπως είπε «κάτι χειροπιαστό» σημειώνοντας ότι η εκσκαφή θα χρειαστεί αρκετό καιρό για να τελειώσει.
Ο Κύριος Ιωάννου είπε ακόμη ότι από τις έρευνες έχουν εντοπιστεί κάποια στοιχεία για τα οποία ακόμα δεν μπορούν να είναι απόλυτα σίγουροι εάν οι πληροφορίες που έχουν δοθεί στην ΔΕΑ είναι βάσιμες, σημειώνοντας ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες στον ομαδικό τάφο είναι θαμμένοι τέσσερεις Τ/Κ αγνοούμενοι της περιόδου 1964 χωρίς όμως αυτές να έχουν διασταυρωθεί μέχρι στιγμής με τα ευρήματα που έχουν βρεθεί.
"

ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΑΤΑ LIKE ΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ.ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΕΚ ANTI- OLYMPIAKOS 2011 !