Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Έκθεμα στο Βρετανικό Μουσείο το στεφάνι του Χριστού;

http://3.bp.blogspot.com/-0IiX2yhJuZY/TYuP04QS41I/AAAAAAAAUX8/F75z6xPjhJM/s320/ADC24F543811E25605AA27AC76756446.jpgΈνα πολύ σημαντικό εύρημα αναμένεται να εκτεθεί στο Βρετανικό Μουσείο…
του Λονδίνου. Πρόκειται για ένα και μοναδικό αγκάθι που διασώθηκε και πιστεύεται ότι αποτελεί μέρος από το «Ακάνθινο Στεφάνι» που φορούσε ο Ιησούς Χριστός κατά την Σταύρωσή του...
Το «Ακάνθινο Στεφάνι» λέγεται πως κλάπηκε από την Κωνσταντινούπολη, την τότε πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, κατά... τη διάρκεια της 4ης Σταυροφορίας, γύρω στα 1200 μΧ, και στη συνέχεια πωλήθηκε στον βασιλιά της Γαλλίας Louis IX τον καιρό που βρισκόταν στη Βενετία. Ο γάλλος βασιλιάς φύλασσε το θρησκευτικό κειμήλιο σε ένα ειδικά χτισμένο παρεκκλήσι. Στη πορεία τα αγκάθια αποκόπηκαν από το στεφάνι και δίνονταν ως γαμήλιο δώρο σε όσα άτομα από την οικογένεια παντρεύονταν. Ένα από αυτά τα αγκάθια, μεταφέρθηκε στο Stonyhurst College στην Αγγλία.

Το εν λόγω οικοτροφείο Ιησουϊτών που έχει ιστορία 400 περίπου χρόνων, βρέθηκε να έχει στην κατοχή του το ιερό αυτό αντικείμενο όταν η βασίλισσα Mary της Σκωτίας, η οποία παντρεύτηκε μέλος της βασιλικής οικογένειας της Γαλλίας, πήρε το αγκάθι μαζί της μέχρι το Holyrood του Εδιμβούργου.



Μετά την εκτέλεσή της το 1587, με τη βοήθεια τους πιστού της υπηρέτη Thomas Percy, πέρασε από τα χέρια της νεκρής βασίλισσας στα χέρια της μοναχοκόρης της Elizabeth Woodruff, και αυτή με τη σειρά της το έδωσε στον Ιησουΐτη ιερέα εξομολογητή της περί το 1600.

Οι Ιησουΐτες όπως φαίνεται μετέφεραν μαζί τους το ιερό αγκάθι, το οποίο έκτοτε φυλάσσεται στο συγκεκριμένο κολέγιο στο Ribble Valley. Τώρα, για πρώτη φορά, πρόκειται να δανειστεί στο Βρετανικό Μουσείου στο Λονδίνο ως μέρος μιας νέας έκθεσης με τίτλο «Θησαυροί του Ουρανού», εμπνευσμένη από λείψανα αγίων και άλλα ιερά αντικείμενα της Μεσαιωνική Ευρώπης.

Αν και η πλειοψηφία των αντικειμένων που θα εκτίθενται χρονολογούνται μεταξύ 1000 με 1500 μΧ, υπάρχουν και μερικά πολύ ιδιαίτερα και σπάνια κομμάτια, όπως μια ρωμαϊκή σαρκοφάγος η οποία χρονολογείται στα 250 και 350 μΧ. Η εν λόγω έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 23 Ιουνίου μέχρι και τις 9 Οκτωβρίου.


"

Δωρεάν για όλους του χρήστες του ιντερνετΠεριγραφή 1. ΔΩΡΕΑΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΤΟΝ Η/Υ (ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ 1000ΑΔΕς)2. ΔΩΡΕΑΝ ΡΑΔΙΩΦΟΝΟ ( ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ 1000ΑΔΕΣ)3. ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ -ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ- CHAT ROOMS4. ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ YOU TUBE ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ5. ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ WWW.TSEKOURATOI.GR ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ6. ΔΩΡΕΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ FACEBOOK7. ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1000 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΑΛΙΑ CLASSIC (PACMAN ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ)8. ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ FACEBOOK ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ FACEBOOKΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΔΩΡΕΑΝΕΛΕΓΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΙΟΥΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑΕΓΓΥΗΣΗ WWW.TSEKOURATOI.GRΑΠΛΑ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (ΠΑΙΖΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ)ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΟ INSTALL.ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΑΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΜΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΠΑΡΑ ΠΑΝΩ ΠΑΝΩ. ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΠΛΕΟΝ.


ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΑΤΑ LIKE ΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ.ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΕΚ ANTI- OLYMPIAKOS 2011 !