Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Η συνταγή της ημέρας: "πιπεριές γεμιστές με κιμά"

Πιπεριές γεμιστές με κιμά της Χίμαιρας
  • Υλικά
6 πιπεριές μεγάλες
3 ντομάτες μεσαίες
750 γρ. κιμά ανάμεικτο (μοσχάρι - χοιρινό)
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
400 γρ χυμό ντομάτας
½ ματσάκι μαϊντανό
λίγο δυόσμο
3/4 φλ. τσαγιού ρύζι καρολίνα
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη
πατατούλες
τυρί φέτα τριμμένη

  • Εκτέλεση
    Πλένετε και αδειάζετε τις πιπεριές. Πλένετε και αδειάζετε τις ντομάτες κρατώντας και περνώντας από το μπλέντερ τη σάρκα τους. Ζεσταίνετε σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι το μισό ελαιόλαδο και καβουρδίζετε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι. Προσθέτετε το χυμό ντομάτας και τη σάρκα από τις ντομάτες που αδειάσατε. Βράζετε για 5 – 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Προσθέτετε το ρύζι, αλατοπίπερο, ζάχαρη και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και τον δυόσμο. Βράζετε για άλλα 5 λεπτά. Kατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε λίγο να κρυώσει. Γεμίζετε τις ντομάτες και τις πιπεριές και τις τοποθετείτε σε ταψί.
    Kαθαρίζετε τις πατατούλες και τις βάζετε και αυτές στο ταψί. Βάζετε τριμμένο τυρί φέτα πάνω στις πιπεριές και στις ντομάτες και ρίχνεται λίγο πιπεράκι.

    Αλατοπιπερώνετε ελαφρά, ραντίζετε με το υπόλοιπο λάδι, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό με πελτέ ντομάτας (αρκετό νερό) και ψήνετε στους 180ο C για 60 περίπου λεπτά, ανάλογα το πάχος των πιπεριών.
    • Το ταψί μας καλό είναι να το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να μην σκληρύνει το ρύζι στο πάνω μέρος.
    Καλή όρεξη!
    "

    ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΑΤΑ LIKE