Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Με καλοκαιρία η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα

http://assets.tanea.gr/files/2011-04-21/thumbs/exoddo_232x.jpgΗ ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα ευνοεί ...

την έξοδο των εκδρομέων για το Πάσχα. Σύμφωνα με την Τροχαία Αττικής, μέχρι σήμερα το πρωί, και από τα δύο εθνικά οδικά δίκτυα, είχαν περάσει περίπου 194.000 οχήματα.





Με βάση τα ως τώρα στοιχεία, η κίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο εμφανίζεται μειωμένη σε σχέση με πέρυσι, η μετακίνηση με πλοία, κυρίως στους κοντινούς προορισμούς, ελαφρώς αυξημένη, ενώ μειωμένες είναι και οι αεροπορικές μετακινήσεις.





Επί ποδός για την ομαλή έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα βρίσκεται η Τροχαία.





Το μεγαλύτερο κύμα των εκδρομέων αναμένεται να αναχωρήσει σήμερα και αύριο, ενώ η επιστροφή θα ξεκινήσει σταδιακά από την Δευτέρα του Πάσχα.





Σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας, από την Παρασκευή έως και σήμερα το πρωί, έφυγαν από την Αττική συνολικά 424.445 αυτοκίνητα, ενώ πέρυσι την ίδια χρονική περίοδο είχαν φύγει 517.623 αυτοκίνητα.





Μεταβολές στην κυκλοφορία των φορτηγών





Σχετικά με την κυκλοφορία φορτηγών, σε τμήματα των εθνικών οδών θα υπάρξουν απαγορεύσεις. Ειδικότερα αυτές ισχύουν:





Τη Μ.Πέμπτη από 15.00 έως 22.00 (ρεύμα εξόδου)

Τη Μ. Παρασκευή από 06.00 έως 16.00 (ρεύμα εξόδου)

Τη Δευτέρα του Πάσχα από 15.00 έως 22.00 (ρεύμα εισόδου)

Την Παρασκευή του Πάσχα από 16.00 έως 22.00 (ρεύμα εξόδου)

Το Σάββατο του Πάσχα από 08.00 έως 13.00 (ρεύμα εξόδου)

Την Κυριακή του Θωμά από 16.00 έως 23.00 (ρεύμα εισόδου)

Για την Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών υπενθυμίζεται ότι τα έργα κατασκευής του αυτοκινητόδρομου είναι σε πλήρη εξέλιξη με αποτέλεσμα να υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αναμένεται να υπάρξουν καθυστερήσεις.





Η Τροχαία βρίσκεται επί ποδός τόσο στις δυο εθνικές οδούς όσο και σε σημεία όπου υπάρχει αυξημένη κίνηση εντός της πόλης και ειδικότερα στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος», στους σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων και του ΟΣΕ, καθώς και στα λιμάνια.





Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, ύστερα από απόφαση του υπουργού Χρ. Παπουτσή, επιστρέφει από σήμερα τις άδειες οδήγησης, τις πινακίδες και τις άδειες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, που έχουν αφαιρεθεί από τις αστυνομικές αρχές.





Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου, δεν επιστρέφονται στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων για παραβάσεις: οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης, παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη, για την κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων και για μη καταβολή των διοδίων.

Κλείνουν πάλι τα Τέμπη

Στο μεταξύ, η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» αναμένεται να ανακοινώσει το κλείσιμο των Τεμπών για μία ημέρα και συγκεκριμένα από την Τετάρτη του Πάσχα (27/4) έως την Πέμπτη (28/4) για τη διενέργεια απαραίτητων εργασιών.





Έτσι, οι οδηγοί που θα επιλέξουν να επιστρέψουν τις εν λόγω ημέρες είτε θα ακολουθήσουν τον δρόμο που διασχίζει τα παράλια του νομού Λαρίσης είτε θα κατευθυνθούν προς νότο μέσω Ελασσόνας.





Στα λιμάνια

Τα δρομολόγια των πλοίων έχουν αυξηθεί σχεδόν κατά 100% σε σύγκριση με άλλες ημέρες προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσοι θα ταξιδέψουν στα νησιά.





Αξιωματικοί του Λιμενικού διαπιστώνουν τις τελευταίες ημέρες πως η κίνηση είναι αυξημένη σε σχέση με την περυσινή πασχαλινή περίοδο -σε κάποιους προορισμούς ακόμη και κατά 40%.





Συνολικά, φέτος από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου, έγιναν τη Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη 131 δρομολόγια και διακινήθηκαν 88.471 επιβάτες. Πέρυσι την ίδια περίοδο από τα τρία μεγάλα λιμάνια έγιναν 132 δρομολόγια και διακινήθηκαν 77.391 επιβάτες.





Τα πρώτα στοιχεία πρακτορείων δείχνουν ότι τη μεγαλύτερη πληρότητα παρουσιάζουν τα δρομολόγια των γραμμών, Πειραιάς - Πάρος - Νάξος -Ίος - Σαντορίνη και Πειραιάς - Σύρος - Τήνος - Μύκονος, για σήμερα και αύριο, καθώς και για τη Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα. Οι υπόλοιπες γραμμές έχουν διαθεσιμότητα όλες τις ημέρες.





Διαθεσιμότητα έως 50% έχουν τα δρομολόγια όλων των γραμμών εκτός από σήμερα και αύριο, τη Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα.





Στο αεροδρόμιο

Αντίθετα, μειωμένη είναι σε σύγκριση με πέρυσι η κίνηση στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», με εξαίρεση την Κέρκυρα, την Χίο και την Αλεξανδρούπολη για το εσωτερικό και τις Βαρκελώνη, Πράγα, Παρίσι, Κωνσταντινούπολη και Μαδρίτη για το εξωτερικό, προορισμοί για τους οποίους εκτελούνται έκτακτες πτήσεις.





Για σήμερα, Μ.Πέμπτη, έχουν προγραμματιστεί 453 πτήσεις, καθώς και επτά τσάρτερ και έξι έκτακτες, για την Μ. Παρασκευή 468 πτήσεις και 15 τσάρτερ, για το Μ. Σάββατο 414 πτήσεις και 24 τσάρτερ, ενώ για την Κυριακή 365 πτήσεις και δύο έκτακτες.





Στα τρένα

Με πληρότητα που φτάνει έως και το 100%, αναχωρούν ήδη από το περασμένο Σαββατοκύριακο οι συρμοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στον κύριο άξονα Αθήνας - Θεσσαλονίκης.





Ήδη, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει προχωρήσει σε αύξηση της χωρητικότητας των απλών αμαξοστοιχιών κατά 15%, ενώ εξίσου υψηλή είναι η πληρότητα για την Κυριακή και την Δευτέρα, δηλαδή τις ημέρες της επιστροφής. Με έκτακτα δρομολόγια, λόγω αυξημένης ζήτησης, εξυπηρετούνται όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν με ΚΤΕΛ.





Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, θα προστεθούν επιπλέον 150 δρομολόγια, πέραν των 250 προγραμματισμένων για σήμερα και άλλα 120 για τη Μεγάλη Παρασκευή.





Βελτιωμένος ο καιρός

Ηλιοφάνεια επικρατεί σήμερα σε όλη τη χώρα, ενώ η θερμοκρασία φτάνει τους 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι πνέουν με ένταση έως και 8 μποφόρ στο Αιγαίο.





Τη Μ.Παρασκευή θα επικρατήσει γενικά ηλιοφάνεια στη χώρα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε μικρή άνοδο.





Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και το Μ.Σάββατο, με τη θερμοκρασία να μην παρουσιάζει αξιόλογη μεταβολή και τους ανέμους στα πελάγη να φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ.





Την Κυριακή του Πάσχα θα επικρατήσει γενικά ηλιοφάνεια στη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν έως 7 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.





Τέλος, τη Δευτέρα του Πάσχα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα βορειοδυτικά ορεινά είναι πιθανό να βρέξει πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

"

ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ- ΚΑΝΕ LIKEΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΑΤΑ LIKE ΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ.ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΕΚ ANTI- OLYMPIAKOS 2011 !