της γενικότερης συμπεριφοράς τους συντρόφου τους.
Μια γυναίκα δίνει έναν πόντο στον άνδρα της για καθετί που αυτός προσφέρει στη σχέση τους, ανεξάρτητα από το μέγεθος της προσφοράς. Για παράδειγμα αν ένας άνδρας αγοράσει στη σύντροφο του ένα τριαντάφυλλο, αυτή θα του δώσει έναν πόντο. Αν της αγοράσει ένα μπουκέτο με έξι τριαντάφυλλα, πάλι θα κερδίσει έναν πόντο. Αν της βάψει το σπίτι, πάλι παίρνει έναν πόντο. Αν μαζέψει τα άπλυτα ρούχα του, πάλι έναν πόντο. Αν της πει ότι την αγαπά, ακόμα έναν πόντο.
couple-fighting Με άλλα λόγια οι πόντοι δίνονται για τον αριθμό των πράξεων που έχει κάνει και όχι το μέγεθος, την ποιότητα ή τα αποτελέσματα μιας μόνο πράξης. Βέβαια αν της αγοράσει ένα αυτοκίνητο τότε σίγουρα θα πάρει λίγο περισσότερους πόντους αλλά το 95% των πόντων που κερδίζει ένας άνδρας σε μια σχέση είναι με αυτό τον τρόπο αξιολόγησης. Για τις γυναίκες το σημαντικό δεν είναι το μέγεθος, αλλά η συχνότητα.
Αν οι άνδρες, από την άλλη πλευρά, είχαν ανάλογο σύστημα βαθμολόγησης θα έδιναν πόντους ανάλογα με το μέγεθος της πράξης ή του δώρου. Οι περισσότεροι άνδρες ούτε καν υποψιάζονται ότι μπορεί να υπάρχει ένα τέτοιο σύστημα βαθμολόγησης και συχνά παίρνουν πολύ άσχημη βαθμολογία, χωρίς καν να αντιληφθούν ότι έχουν κάνει κάποιο λάθος. Τελικά ο αριθμός των πόντων που συγκεντρώνει ένας άνδρας από τη σύντροφο του κάθε φορά, είναι αυτός που καθορίζει και την ποιότητα της σχέσης τους.
Για τις γυναίκες η βαθμολόγηση αυτή γίνεται υποσυνείδητα, όμως όλες οι γυναίκες διαισθάνονται πολύ καλά πώς λειτουργεί η διαδικασία αυτή. Οι γυναίκες είναι πολύ καλές στη βαθμολόγηση και διαθέτουν μνήμη που μπορεί να συγκρατεί τη βαθμολογία αυτή ακόμα και για χρόνια. Εξακολουθούν όμως να φροντίζουν τον άνδρα τους επειδή θεωρούν ότι κάποια μέρα αυτός θα αντιληφθεί πόσο περισσότερα πράγματα του προσφέρουν. Έχουν την κρυφή ελπίδα ότι αυτός τελικά θα δείξει ευγνωμοσύνη γι’ αυτά που του προσφέρουν και θα τους τα ανταποδώσει. couple_fighting_in_livingroom Μια γυναίκα μπορεί να το αφήσει να φτάσει ακόμα και 30 προς 1, πριν παραπονεθεί. Τότε λοιπόν είναι που αρχίζει να κατηγορεί τον άνδρα της ότι δεν κάνει τίποτε. Αυτός βέβαια την κοιτάζει γεμάτος απορία και έκπληξη, ενώ ταυτόχρονα λυπάται για τις κατηγορίες της. Δεν είχε περάσει ποτέ από το μυαλό του ότι είναι δυνατόν να υπήρχε πρόβλημα. Αν αυτός είχε ένα ανάλογο σύστημα βαθμολόγησης όπως η γυναίκα του, δεν θα άφηνε ποτέ την κατάσταση να φτάσει στο 30 προς 1. Μόλις αισθανόταν ότι το σκορ ήταν 3 προς 1 εις βάρος του, θα παραπονιόταν ότι αυτός δίνει περισσότερα στη σχέση και θα ζητούσε να εξισορροπηθεί το σκορ.
Αν οι άνδρες κρατούσαν το σκορ θα πίστευαν ότι όσο μεγαλύτερη είναι μια πράξη ή ένα δώρο, τόσο περισσότεροι πόντοι θα έπρεπε να τους αναλογούν. Θα θεωρούσαν πως το γεγονός ότι εργάζονται πέντε μέρες τη βδομάδα θα έπρεπε να αναλογεί σε τουλάχιστον τριάντα πόντους, η γυναίκα τους όμως έχει δώσει μόνον πέντε – έναν πόντο για κάθε μέρα εργασίας.
Οι άνδρες δεν είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν βοήθεια, υποστήριξη ή συμβουλές, εκτός κι αν κάποιος τους το ζητήσει, επειδή σύμφωνα με τον ανδρικό τρόπο σκέψης αυτός που αποδέχεται συμβουλές χωρίς να το ζητήσει είναι σαν να παραδέχεται ότι είναι ανίκανος. Έτσι οι άνδρες περιμένουν να τους το ζητήσετε. Αν δεν το ζητήσετε, θα θεωρήσουν ότι το σκορ είναι δίκαια κατανεμημένο, οπότε και η σχέση σας δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα.
Το θέμα είναι απλά να κατανοήσεις με ποιο τρόπο μετρά τα πράγματα ο σύντροφος σου και να τροποποιήσεις την προσέγγιση σου έτσι ώστε να ευκολύνεις την επικοινωνία μεταξύ σας. Το σύστημα βαθμολόγησης που χρησιμοποιείται από το άλλο φύλο δεν είναι καλύτερο ή χειρότερο, είναι απλά διαφορετικό. Οι γυναίκες το κατανοούν αυτό, οι άνδρες όμως το αγνοούν πλήρως μέχρι κάποιος να τους το υποδείξει."
ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ- ΚΑΝΕ LIKEΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΑΤΑ LIKE ΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ.ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΕΚ ANTI- OLYMPIAKOS 2011 !