Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Mουρίνιο: Μόνο η αρχή;

http://www.onsports.gr/media/k2/items/cache/a6fa704e1b6a3a155c9ee13f47b3f392_L.jpg?timestamp=1303396524Η κούπα είναι στρογγυλό συνήθως, βαρύτιμο τρόπαιο από ευγενές μέταλλο...

που στο τέλος σηκώνει ο Ζοζέ Μουρίνο.


Την παράφραση του ποδοσφαιρικού γνωμικού θα είχαν στο μυαλό τους οι Αλφέρντο Ντι Στέφανο και Γιόχαν Κρόιφ βλέποντας τον Ζοζέ Μουρίνιο στις αγκαλιές των παικτών της Ρεάλ Μαδρίτης λίγα λεπτά πριν ο Ίγκερ Κασίγιας σηκώσει το Copa del Rey στον ουρανό του Μεστάγια, χθες βράδυ, ευχόμενοι να είχαν καταπιεί την γλώσσα τους πριν βγουν στα ισπανικά μέσα για να την «πέσουν» στον Πορτογάλο μετά το 1-1 του Μπερναμπέου.

Ακριβώς τέτοιες δηλώσεις, από παλιούς θρύλους, δημοσιογράφους, συνάδελφους και ποδοσφαιριστές, είναι που φτιάχνουν τον «Μου». Η ίντριγκα τον τρέφει, η αμφισβήτηση τον ντομπάρει, τα δύσκολα του πάνε, η πεντάρα δεν ξεχνιέται. «Το να κερδίζεις τίτλους είναι ωραίο. Μόλις λίγες μέρες πριν κάποιος είπε για εμένα πως είμαι προπονητής που κερδίζει μόνο τίτλους, αλλά δεν παράγει ποδόσφαιρο. Ευχαριστώ πολύ. Μου αρέσει να είμαι τέτοιου είδους προπονητής».

Ο Ζοζέ γνωρίζει τους κανόνες της βιομηχανίας του θεάματος καλύτερα από όλους. «Δεν έχει σημασία τι γράφουν για εσένα αρκεί να γράφουν σωστά το όνομά σου». Για αυτό και όταν τροπαιούχος προσήλθε στην αίθουσα τύπου φρόντισε να εφαρμόσει τον χρυσό κανόνα. «Κάποιος είπε». Κάποιος χωρίς όνομα ή επίθετο. Τι σημασία έχει αν αυτός ήταν ο ντι Στέφανο ή ο Κρόιφ; Ο ίδιος λεζάντα δεν θα τους έκανε.

Οι οξείς δηλώσεις του Μουρίνιο πάντα καταλήγουν πρωτοσέλιδες στην εφημερίδες, η αλήθεια είναι πως σπάνια ο ίδιος είναι ασεβής απέναντι στους αντιπάλους του –θυμηθείτε την συμπεριφορά και τις δηλώσεις του για το διπλό του Παναθηναϊκού στο Μιλάνο. Χθες το απέδειξε άλλη μια φορά: «Το κύπελλο θα αφαιρέσει μεγάλο βάρος από τους ώμους των ποδοσφαιριστών, όμως, έχω μεγάλη εμπειρία για να γνωρίζω πως το επόμενο ματς για το Champions League δεν έχει καμία σχέση με το αποψινό. Τα πάντα είναι πιθανά». Όχι πως όταν μπορεί τα καρφιά του δεν θα τα ρίξει: «Σύμφωνα με τις εφημερίδες πρέπει να παίζω με έξι επιθετικούς. Παίξαμε όπως παίξαμε και κερδίσαμε μια σπουδαία ομάδα, κάτι που κάνει την νίκη μας ακόμα μεγαλύτερη».

Ο Τσάβι, βεβαίως, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους: «διεκδικούμε δύο πολύ πιο σημαντικά τρόπαια από το Copa del Rey» τις προσεχείς μέρες. Η νύχτα, όμως, δεν του άνηκε.

Ο «Άγιος Ίγκερ» λίγο πριν η ομάδα αναχωρήσει για την πλατεία Θιμπέλες, όπου 50.000 Μαρδιλένοι περίμεναν την ομάδα, δεν τσιγκουνεύτηκε τις λέξεις: «Ο Μουρίνιο είναι φαινόμενο». Δίπλα του ο Σέρχιο Ράμος συνέχισε: «Είναι ο καπετάνιος αυτού του πλοίου και προσπαθεί να μας διδάξει τη φιλοσοφία του, κάτι που έχει λειτουργήσει άψογα ως τώρα».

Περίεργο δίδυμο οι δυό τους –Σέρχιο Ράμος και Κασίγιας. Από τα χέρια τους γλίστρησε λίγες ώρες αργότερα το κύπελλο για το οποίο ίδρωναν 120 λεπτά, για να βρεθεί κάτω από τις γιγάντιες ρόδες του διώροφου πούλμαν του θριάμβου. Έλα μωρέ με τα κουζινικά…








onsports

"

ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ- ΚΑΝΕ LIKEΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΑΤΑ LIKE ΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ.ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΕΚ ANTI- OLYMPIAKOS 2011 !