Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Ο θάνατος του μπιν Λάντεν σηματοδοτεί το τέλος ενός κεφαλαίου

Ο θάνατος του Οσάμα μπιν Λάντεν σηματοδοτεί 'το τέλος ενός κεφαλαίου' δήλωσε ο γενικός ...

γραμματέας της Ένωσης των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN).



Ο Σουρίν Πιτσουάν προειδοποίησε τις χώρες-μέλη να παραμείνουν 'σε μεγάλη επαγρύπνηση' εξαιτίας της τρομοκρατικής απειλής.



'Είναι απλά το τέλος ενός κεφαλαίου αυτής της μεγάλης σε διάρκεια μάχης που μπορεί να ομαλοποιήσει μερικώς την κατάσταση', είπε ο Σουρίν στο περιθώριο της επιχειρηματικής διάσκεψης ASEAN-E.Ε στην Τζακάρτα.



Ο Σουρίν πρόσθεσε ότι μία συμφωνία κατά της διεθνούς τρομοκρατίας θα τεθεί σε ισχύ από τα τέλη Μαϊου.



'Θα διαπιστώσετε ότι έχουμε χειριστεί το θέμα της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού αρκετά καλά', είπε ο Σουρίν αναφερόμενος στον ASEAN.



Ο Σουρίν αρνήθηκε να σχολιάσει το αν η αμερικανική επιχείρηση ξεπέρασε τα όρια μετά τη δολοφονία του μπιν Λάντεν τη Δευτέρα στο Πακιστάν.



'Δεν πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα μέχρι να έχουμε στα χέρια μας όλες τις πληροφορίες', είπε.



Η Ινδονησία και οι Φιλιππίνες, δύο μέλη της ASEAN, έχουν υπάρξει στόχοι επιθέσεων από ένοπλους ισλαμιστές που είτε συνδέονται με την αλ Κάιντα, είτε εμπνέονται από αυτήν.



Το Μέτωπο Υπερασπιστών του Ισλάμ, μία μικρή οργάνωση ακραίων μουσουλμάνων στην Ινδονησία, ανακήρυξε τον μπιν Λάντεν 'μάρτυρα' και χθες Τετάρτη τα μέλη της προσευχήθηκαν στη μνήμη του. Η οργάνωση ωστόσο έκανε έκκληση για την καταστροφή των ΗΠΑ και προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ θα υποστούν την θεϊκή τιμωρία.



newscode.gr

"

Βρες το στο ricardo.gr! Για να το διεκδικήσεις, κάνε κλικ στο banner του ricardo.gr από κάτω και κάνε εγγραφήΕΛΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ- ΚΑΝΕ LIKE