Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Εγκάρδιες συμβουλές

Εγκάρδιες συμβουλέςΜπορεί από τον έρωτα να μην μπορείτε ή και να μην θέλετε, να την προστατέψετε, προστατέψτε την όμως από όλα τα άλλα...






· Κάνετε κάποια ομφαλοσκόπηση. Ακόμα και αν είστε λεπτή, η αποθήκευση λίπους γύρω από την κοιλιά σας συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου, λένε οι ειδικοί. Μετρήστε τη μέση σας τακτικά και ιδανικά, θα πρέπει η περιφέρεια της να είναι μικρότερη από 88 εκατοστά. Για να διαχειριστείτε την περιφέρεια της μέση σας, κάντε καθημερινά αερόβια άσκηση, και στη διατροφή σας, αποφύγετε τους απλούς υδατάνθρακες, όπως τα γλυκά και το άσπρο ψωμί, οι οποίοι μπορεί να αυξήσουν το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς.



· Ελέγξτε τις τιμές σας. Αν είστε άνω των 35 και δεν ξέρετε τις τιμές της χοληστερόλης στο αίμα σας ή πόσο πίεση έχετε, επισκεφτείτε το γιατρό σας για τον απαραίτητο έλεγχο. Έχοντας την απαραίτητη πληροφόρηση, θα είστε σε θέση μαζί με το γιατρό σας, να αξιολογήσετε τους πιθανούς κινδύνους για καρδιακές ασθένειες.



·«Τσιμπολογήστε» λίγους ξηρούς καρπούς. Οι ξηροί καρποί οι οποίοι περιέχουν υγιεινά λίπη και άλφα λινολεϊκό οξύ, μπορεί να είναι σύμμαχοι στην προσπάθεια διατήρησης της υγείας της καρδιάς σας. Απολαύστε, λοιπόν, μία χούφτα από αυτούς, 2-3 φορές την εβδομάδα.



queen.gr



ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ- ΚΑΝΕ LIKE