Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Tα 10 πιο παράξενα μουσεία του κόσμου!



Υπάρχουν πολλά και διάσημα Μουσεία σε όλο τον Κόσμο με θεματολογία που ποικίλει, από Μουσεία Τέχνης έως Μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Υπάρχουν όμως και κάποια Μουσεία με αξιοπερίεργη θεματολογία. Η ιστοσελίδα Toptenz δημοσίευσε μία λίστα με τα δέκα πιο παράξενα Μουσεία του Κόσμου.




10. Μουσείο Κολλάρων για Σκύλους

Το συγκεκριμένο Μουσείο βρίσκεται στο Κεντ της Αγγλίας και πιο συγκεκριμένα στο Κάστρο Leeds, το οποίο έχει μετατραπεί σε έναν εκθεσιακό πολυχώρο. Διαθέτει μία εντυπωσιακή έκθεση κολλάρων που επεκτείνεται από τον 15ο αιώνα έως και σήμερα! Από πολυτελή κολλάρα για τα κατά καιρούς «βασιλικά» σκυλιά της Αγγλίας μέχρι «τρομακτικά» κολλάρα για τα κηνυγετικά σκυλιά του παρελθόντος στο Νησί, είναι σίγουρο ότι θα μείνετε εντυπωσιασμένοι από τα εκθέματα…

9. Μουσείο Μηχανών Κουρέματος Γρασιδιού

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς και πότε ξεκίνησαν οι άνθρωποι να χρησιμοποιούν μηχανές κουρέματος για το γρασίδι των κήπων τους; Το συγκεκριμένο Μουσείο που βρίσκεται στο Σάουθπορτ της Αγγλίας μπορεί να σας δώσει την απάντηση που ψάχνετε. Διαθέτει πάνω από 200 εκθέματα, τα οποία οι άνθρωποι του Μουσείου μάζεψαν κυριολεκτικά από τα …σκουπίδια και επισκεύασαν, ώστε αυτά να μπορούν να εκτίθενται μόνιμα στο Μουσείο προς δική σας ευχαρίστηση…

8. Μουσείο Δώρων Φιλίας

Μη νομίζετε όμως ότι μιλάμε για όποια και όποια δώρα! Ανήκουν στους δύο ηγέτες της Βορείου Κορέας, Kim Il Sung, ο οποίος θεωρείται και ο ιδρυτής του κράτους και δεν βρίσκεται πια στη ζωή, και του Kim Jong il, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή Πρόεδρος της χώρας. Τα εκθέματα του Μουσείου, τα οποία ξεπερνούν τα 90.000 (!), είναι όλα δώρα διπλωματών από όλα τα μήκη και πλάτη της γης προς τους δύο ηγέτες.

7. Μουσείο Κακής Τέχνης

Το Μουσείο το οποίο βρίσκεται στο Σόμερβιλ της Μασαχουσέτης είναι αφιερωμένο, όπως φαίνεται και από τον τίτλο του, στη διατήρηση και έκθεση «άσχημων» έργων τέχνης κάθε είδους… Η συλλογή του Μουσείου αριθμεί πάνω από 400 εκθέματα και είναι το μοναδικό Μουσείο που πραγματικά «χαίρεται» και επικροτεί την κακή τέχνη!

6. Μουσείο Παπουτσιών

Η Μαρικίνα θεωρείται η Πρωτεύουσα των παπουτσιών στις Φιλιππίνες και το συγκεκριμένο Μουσείο έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό το γεγονός. Το Μουσείο διαθέτει στη συλλογή του παπούτσια που είχαν στην κατοχή τους διάσημοι πολίτες των Φιλιππίνων, ενώ συνολικά η έκθεση περιλαμβάνει περισσότερα από 3000 ζεύγη παπουτσιών!

5. Mutter Museum

Το Μουσείο που βρίσκεται στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ έχει πάρει το όνομά του από τον καθηγητή χειρουργικής Thomas Mutter, η συλλογή του οποίου αποτελεί και τα πρώτα εκθέματα του Μουσείου. Σήμερα το Μουσείο διαθέτει αρκετά διάσημα εκθέματα και διαθέτει την πληρέστερη συλλογή από ανατομικά μοντέλα, ενώ φιλοξενεί συνεχώς νέες «ανατριχιαστικές» εκθέσεις.

4. Μουσείο Μπουρλέσκ

Το συγκεκριμένο Μουσείο που βρίσκεται ανάμεσα στο Λος Άντζελες και στο Λας Βέγκας στην περίφημη οδό 66 είναι αφιερωμένο στο κλασικό Μπρουλέσκ. Φιλοξενεί συνεχώς παραστάσεις του συγκεκριμένου είδους πλησιάζοντας όσο αυτό είναι δυνατό στο κλασικό είδος θεάτρου, ενώ φιλοξενεί και εκθέματα από παλαιότερες παραστάσεις μπρουλέσκ της ρομαντικής εποχής από όλο τον κόσμο.

3. Μουσείο Τουαλέτας Sulabh

Το Μουσείο όπως είναι φυσικό φιλοξενεί μία τεράστια συλλογή από τουαλέτες! Στο Μουσείο μπορείτε να διαπιστώσετε μόνοι σας μέσω των εκθεμάτων την εξέλιξη της τουαλέτας από τη στιγμή που επινοήθηκε έως και σήμερα. Ίσως να μην το γνωρίζετε αλλά οι πρώτες μορφές τουαλέτας χρονολογούνται στα χρόνια προ Χριστού και ήταν δημόσιοι χώροι συνεστίασης για τους κατοίκους της εκάστοτε πόλης! Βέβαια, εκθέματα από τότε μην περιμένετε να δείτε… Μόνο σε φωτογραφίες και σκίτσα θα μπορέσετε να έχετε μια εικόνα. Το Μουσείο βρίσκεται στην Ινδία και πιο συγκεκριμένα στο Νέο Δελχί.

2. Μουσείο Δονητών και Αυνανισμού(!)

Και …ναι! Υπάρχει και τέτοιο Μουσείο! Βρίσκεται στο Σαν Φρανσίσκο και αν το επισκεφθείτε θα καταλάβετε ότι οι γυναίκες «ψαχνόντουσαν» πολύ πριν γνωρίσουν εσάς… Από την αρχαιότητα δηλαδή… Στη συλλογή του Μουσείου περιλαμβάνονται διάφορα ερωτικά παιχνίδια από την αρχαιότητα έως σήμερα, για να μπορέσετε να δείτε και εσείς την εν λόγω εξέλιξη από αιώνα σε αιώνα. Η συλλογή διαθέτει επίσης, όπως είναι φυσικό, μεγάλη πληθώρα δονητών από τη χρονιά που βγήκε στην αγορά ο πρώτος μέχρι σήμερα, ενώ ακόμη μπορείτε να δείτε και να αγοράσετε όποιο παιχνιδάκι σας κάνει «κλικ», καθώς εκτός από τα ιστορικά εκθέματα μπορείτε να αγοράσετε οποιοδήποτε αξεσουάρ επιθυμείτε από τη σύγχρονη πάντα εποχή…

1. Μουσείο Πέους

Το εν λόγω Μουσείο βρίσκεται στην Ισλανδία στην πόλη Χούσαβικ, όπου και μετακόμισε από την πρωτεύουσα Ρέικιαβικ. Διαθέτει όπως είναι φυσικό τη μεγαλύτερη συλλογή πέων στον κόσμο. Η συλλογή περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα θηλαστικά του πλανήτη, τα πέη τους εννοώ βέβαια, άλλα στην πλήρη μορφή τους και άλλα σε μία μίνι βερσιόν, όπου μπορείτε να «θαυμάσετε» μόνο ένα μέρος τους…



http://katidiaforetiko.blogspot.com
"

ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ- ΚΑΝΕ LIKEΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΑΤΑ LIKE ΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ.ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΕΚ ANTI- OLYMPIAKOS 2011 !