Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

"Σφύριξε" για την Αίγινα στο 100ό τουρνουά Beach Volley!

Το σφύριγμα για την έναρξη του Πανελληνίου σιρκουί Masters 2011 δόθηκε στα γραφεία της ΕΟΠΕ με τη συνέντευξη Τύπου
, όπου την Αίγινα εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Αίγινας, Φίλιππος Τζίτζης και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αίγινας, Παναγιώτης Βάρτζελης.

Ο Παναγιώτης Βάρτζελης δήλωσε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα ως εκπρόσωπος της περιφέρειας γιατί είμαστε στην ευχάριστη θέση να φιλοξενούμε ένα πολύ μεγάλο αθλητικό γεγονός. Έχουμε το τρακ του πρωτάρη, αλλά ταυτόχρονα και τον ενθουσιασμό. Η Αίγινα στηρίζει το μπιτς βόλεϊ μέσα από τα βάθη της καρδιάς της και ευχαριστεί την Ομοσπονδία που μας εμπιστεύτηκε τη διοργάνωση. Ο χώρος που επιλέχθηκε είναι καταπληκτικός, αναδεικνύει το άθλημα, αλλά και τις ομορφιές της πατρίδας μας. Στην πορεία θέλουμε να κάνουμε και άλλα πράγματα. Είναι μια ευκαιρία για εμάς, γιατί η περιφέρεια δεν είναι τόσο οργανωμένη. Εύχομαι αυτή να είναι η αρχή για να ξαναγεννηθεί το βόλεϊ στο νησί μας. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε υποδομές, ούτε εγκαταστάσεις, όμως τέτοια γεγονότα προσφέρουν το ερέθισμα για να συμβούν όλα αυτά. Δεύτερος στόχος μας είναι η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς όλη η ʽκίνησηʼ όπως λέμε, γίνεται στο τέλος Ιουλίου και Αύγουστου. Ξεκινάμε τις εκδηλώσεις τουριστικής προβολής από πολύ νωρίς, με ακολουθεί το φεστιβάλ φιστικιού στα μέσα Σεπτεμβρίου και καταλήγουμε στον Οκτώβρη σε ένα ζοφερό οικονομικό περιβάλλον. Κλείνοντας, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η Ομοσπονδία θα δικαιωθεί από την επιλογή της. Φέτος διοργανώσαμε τους αγώνες στο λιμάνι της Αίγινας, ενώ του χρόνου θα κάνουμε αποκέντρωση όπως είχαμε υποσχεθεί και προεκλογικά. Θα πάμε το μπιτς βόλει στην Αγία Μαρίνα, τη Σουβάλα, ίσως και στην Πέρδικα, όπου όμως είναι στενή η παραλία».

Ο Φίλιππος Τζίτζης (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Αίγινας) τόνισε: «Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση o Δήμος μας φιλοξενεί το τουρνουά του Πανελληνίου πρωταθλήματος beach volley. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς που θέλουμε να αναπτύξουμε τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Καλωσορίζουμε το πιο δημοφιλές καλοκαιρινό άθλημα στην πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας. Θέλουμε όλοι οι επισκέπτες να δουν τις ομορφιές του νησιού και να νιώσουν τα ζεστή φιλοξενία μας. Η αγάπη μας για το βόλεϊ δεν εξαντλείται εδώ. Βήμα - βήμα προχωράμε την επανίδρυση του τμήματος βόλεϊ και τη δημιουργία εγκαταστάσεων. Για πρώτη φορά έγιναν σεμινάρια σε γυμναστές όλων των σχολείων. Θέλω να ευχαριστήσω τη WIN Hellas για την κοινωνική διάσταση που δίνει μέσω του celebrity game που θα γίνει το βράδυ του Σαββάτου. Έχουμε δώσει τον καλύτερό μας εαυτό και μέχρι το τελευταίο λεπτό αυτό θα κάνουμε, ώστε η Αίγινα να γίνει μόνιμος τόπος φιλοξενίας για τουρνουά. Ζούμε και αναπνέουμε για τέτοια αθλητικά γεγονότα».

Γιάννης Στουραΐτης (Αʼ Αντιπρόεδρος ΕΟΠΕ, πρόεδρος επιτροπής beach volley): «Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους παρευρισκόμενους, τους ανθρώπους του Τύπου που προβάλλουν την προσπάθεια της Ομοσπονδίας, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους χορηγούς. Καλωσορίζω τον δήμαρχο Νάξου και τον πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού κ. Ναυπλιώτη, τους ανθρώπους της Αίγινας κ.κ. Τζίτζη και Βάρτζελη, ενώ ο Δήμαρχος Νέστου έστειλε χαιρετισμό γιατί δεν μπόρεσε να έρθει. Ευχαριστώ τον όμιλο Pepsi Co και την Lipton καθώς και τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό WIN Hellas που είναι για δεύτερη χρονιά μαζί μας και δίνει μια κοινωνική διάσταση στον αθλητισμό ενάντια στη βία κατά των γυναικών. Πορευόμαστε χέρι-χέρι και στο μέλλον θα κάνουμε ακόμα περισσότερες εκδηλώσεις. Σε μια δύσκολη συγκυρία για τον αθλητισμό και την Ελλάδα, είναι λογικό να επηρεάζεται από την κρίση και το βόλεϊ και beach volley, όμως παρʼ όλες τις αντίξοες συνθήκες, ατενίζουμε με αισιοδοξία την επόμενη μέρα. Επιπλέον, ήταν δύσκολη η περίοδος λόγω των εκλογών στην τοπική αυτοδιοίκηση και τις αλλαγές λόγω Καλλικράτη και έτσι χάσαμε πολύτιμο χρόνο για να οργανώσουμε και να προγραμματίσουμε τις διοργανώσεις. Σήμερα σας ανακοινώνουμε ότι τα τουρνουά θα γίνουν 16-19 Ιουνίου Αίγινα, 1-3 Ιουλίου Αττική, 8-10 Ιουλίου Ρέθυμνο, 22-24 Ιουλίου Δήμος Νέστου - παραλία Κεραμωτής και 29-31 Ιουλίου Νάξος. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και τα τουρνουά juniors. Θα γίνουν ακόμη 28 ανεξάρτητες διοργανώσεις υπό την αιγίδα της Ε.Ο.ΠΕ.. Η επόμενη χρονιά θα είναι ακόμα καλύτερη. Ήδη υπάρχει προσφορά από Δήμους, αλλά δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Θεωρώ ότι η προσπάθεια που στηρίζεται από τους χορηγούς και την τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να δώσει ακόμα περισσότερα στο άθλημά μας».

Ράνια Κυριακού (Brand Manager Lipton Ice Tea): «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που για έκτη συνεχή χρονιά, η Lipton Ice Tea βρίσκετε στο πλευρό της Ε.Ο.ΠΕ. ως μέγας χορηγός. Γενικότερα σαν εταιρεία και προϊόν υποστηρίζουμε τον αθλητισμό, τον υγιεινό τρόπο ζωής και προσπαθούμε να βρισκόμαστε πάντα πίσω από τέτοιες προσπάθειες. Τα τελευταία χρόνια το προϊόν μας έχει συνδεθεί με το beach volley, ενώ για δεύτερη χρονιά στηρίζουμε και το έργο της WIN Foundation. Σας καλούμε όλους να έρθετε στις περιοχές που θα γίνουν οι αγώνες και να δροσιστείτε με το Lipton Ice Tea».

Εμμανουήλ Μαργαρίτης (Δήμαρχος Νάξου και μικρών Κυκλάδων):«Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι ανάμεσά σας. Νιώθω πάντα υπερήφανος όταν ασχολούμαι με αθλητικές εκδηλώσεις. Η Νάξος έχει δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον και την ευαισθησία της σε μεγάλες διοργανώσεις, όπως με τον τελικός του βόλεϊ γυναικών στην Α2 και θα είναι ευτυχία να καμαρώσουμε τον Πανναξιακό στην Α2, ίσως και στην Α1. Έχοντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία από προηγούμενα events, καταθέσαμε το αίτημά μας για να γίνουν στη Νάξο οι τελικοί και ευχαριστούμε την Ε.Ο.ΠΕ. που ανταποκρίθηκε θετικά. Οι αγώνες θα γίνουν στην κοσμοπολίτικη παραλία του Αγίου Γεωργίου και φυσικά είστε όλοι προσκεκλημένοι. Η συμμετοχή της Νάξου έχει γίνει θεσμός και θέλω να ευχαριστήσω τους Αχιλλέα Μαυρομάτη, Γιάννη Στουραΐτη και όλα τα μέλη του Δ.Σ. και την αρωγό WIN Hellas και πιστεύουμε ότι θα συνεχίσουμε και στο μέλλον την άψογη συνεργασία μας. Εύχομαι στους αθλητές καλούς αγώνες και στο κοινό καλή διασκέδαση. Τα παιδιά μας βλέπουν τον αθλητισμό και τον ακολουθούν και είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να τους προσφέρουμε. Ο τελικός θα γίνει φέτος στην ʽκαρδιάʼ της τουριστικής περιόδου. Τα δύο τελευταία χρόνια έχουμε γνωρίσει πολύ μεγάλο κέρδος από τον κόσμο που έρχεται και γνωρίζει το νησί μας. Είναι τιμή μας που ο τελικός γίνεται στη Νάξο και θα είμαστε και του χρόνου διεκδικητές».

Μάντα Παπαδάκου (πρόεδρος WIN Hellas): «Στις δύσκολες συγκυρίες που περνάει η χώρα μας, ο αθλητισμός δίνει ένα μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας και δύναμης που εμπνέει τους ανθρώπους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την δημοτική αρχή Αίγινας, την Ε.Ο.ΠΕ. και τον όμιλο Pepsi Co. Ο σκοπός του αγώνα Celebrities που θα γίνει το Σάββατο στις 8μ.μ. στο Λιμάνι της Αίγινας είναι η διάδοση του κοινωνικού μηνύματος της καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών. Ευχαριστώ όλους τους συμμετέχοντες, όπως τις Χατζηβασιλίου, Δραγούμη, Ναθαναήλ και τους Παπαδάκου Σπαλιάρα, Γκρέκας Μανίκα και Παπαδάκο. Μαζί μας ακολουθούν και άλλοι χορηγοί, όπως οι Always, Politics Global.com, ΓΑΙΑ και ελπίζουμε να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση. Είμαστε σίγουροι ότι θα περάσουμε πολύ όμορφα στην Αίγινα».

Μάνος Ξενάκης (έξι φορές πρωταθλητής): «Θέλω να ευχαριστήσω Ομοσπονδία μας, τους χορηγούς και όλους τους φορείς που συμβάλλουν στις διοργανώσεις του μπιτς βόλεϊ. Παίζω για ενδέκατη χρονιά στην άμμο και θα ήθελα να μεταφέρω το μήνυμα όλων των αθλητών ότι παρά τις δυσκολίες στη χώρα μας, εμείς εγγυόμαστε ότι τα εφετινά τουρνουά δεν θα έχουν να ζηλέψουν τίποτα από πλευράς θεάματος και υψηλού αγωνιστικού επιπέδου. Προσωπικά, πέρσι απογοήτευσα τους φιλάθλους του Ολυμπιακού και τους Ναξιώτες, αλλά φέτος θα έχω πάλι ένα κίνητρο παραπάνω για την κατάκτηση του πρωταθλήματος».