Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΤΑ ΛΕΙΨΑΝΑ 104 ΕΠΙΒΑΤΩΝ, ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΤΗΣ AIR FRANCE

Δυο χρόνια ύστερα από το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα που παρέσυρε στο θάνατο 228 ανθρώπους στον Ατλαντικό, τα λείψανα 104 ανθρώπων έφτασαν στη Γαλλία. Το πλοίο που μετέφερε τα λείψανα και τμήματα του αεροσκάφους έφτασε στο λιμάνι Μπαγιόν νωρίς το...
πρωί.

Πενήντα πτώματα εντοπίστηκαν μετά το δυστύχημα, ωστόσο και σήμερα οι αγνοούμενοι παραμένουν πολλοί. Δεκάδες βρέθηκαν μέσα στα συντρίμμια του αεροσκάφους όταν αυτό εντοπίστηκε τον Απρίλιο από υποβρύχιες συσκευές. Η επιχείρηση, σε βάθος 3.900 μέτρων, κράτησε ένα μήνα.

Η πτήση AF 447 κατέπεσε την 1η Ιουνίου του 2009, αφού έπεσε σε σφοδρή καταιγίδα, τέσσερις ώρες ύστερα από την απογείωση από το αεροδρόμιο του Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία. Η πτήση είχε προορισμό το Παρίσι.

Το αεροσκάφος, Airbus τύπου 330, υπέστη απώλεια στήριξης και έπεσε σε 3,30 λεπτά, σύμφωνα με γάλλους ερευνητές που προετοίμασαν την έκθεση για τις αιτίες της συντριβής τον περασμένο μήνα. Η έκθεση του γαλλικού υπουργείου Μεταφορών αποδίδει το δυστύχημα σε βλάβη των αισθητήρων ταχύτητας.
"