Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011

Διώξεις για τον θάνατο της 16χρονης Στέλλας

"
Ο αντιεισαγγελέας Ρεθύμνου, Στέφανος Ζαρκαντζιάς, άσκησε ποινικές διώξεις για τα ίδια αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα στα δύο άτομα που είχε παραπέμψει η αστυνομία στη Δικαιοσύνη, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση του θανάτου της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη.

Ο εισαγγελέας, αφού μελέτησε τη δικογραφία, την απέστειλε στον ανακριτή για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης της υπόθεσης,...ακριβώς με τις ίδιες κατηγορίες με εκείνες που ανέφερε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας στο διαβιβαστικό της, παρά την έντονη αντίδραση που είχαν εκφράσει οι συνήγοροι των κατηγορουμένων.

Έτσι, εναντίον του 17χρονου και του 23χρονου άσκησε ποινική δίωξη για «θανατηφόρα έκθεση» και «βιασμό» και με αυτές τις κατηγορίες διαβίβασε τον φάκελο στον ανακριτή, Αθανάσιο Μαρνέρη, από τον οποίο και θα κληθούν για απολογία σε χρόνο που ο ίδιος θα επιλέξει.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ζαρκαντζιάς έδωσε παραγγελία στον ανακριτή να διερευνηθούν οι τυχόν ευθύνες των γιατρών του νοσοκομείου βάρδιας τα ξημερώματα του Μ. Σαββάτου, 23 Απριλίου, για τον θάνατο του ανήλικου κοριτσιού και, εάν διαπιστωθούν, να προσωποποιηθούν. Στο πλαίσιο αυτό, ο ανακριτής κ. Μαρνέρης θα εξετάσει και το αίτημα που είχαν υποβάλει στον εισαγγελέα οι γονείς της 16χρονης μέσω του συνηγόρου τους, ως πολιτικοί ενάγοντες, με το οποίο ζητούσαν τη διενέργεια συγκεκριμένων ενεργειών, προκειμένου να φωτιστούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης σε σχέση με το διάστημα που το παιδί τους παρέμεινε στο νοσοκομείο και θα κάνει όλες τις απαιτούμενες ανακριτικές πράξεις.

Ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας και κατά των γονέων του 17χρονου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Πάντως, κατά πληροφορίες, ο ανακριτής, που έχει τον φάκελο της υπόθεσης στα χέρια του από την περασμένη Παρασκευή, δεν έχει στείλει κλήση για απολογία σε κανένα πρόσωπο. Εκτιμάται, πάντως, ότι η φάση της κύριας ανάκρισης θα διαρκέσει αρκετό διάστημα.

Εν τω μεταξύ, για τον τρόπο αντιμετώπισης της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη κατά τη διάρκεια παραμονής της στο νοσοκομείο, καθώς και για τα αίτια του θανάτου της ανήλικης, γίνεται αναφορά σε εκτενές κείμενο που υπογράφεται από την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ρεθύμνου, τον διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής Κωνσταντίνο Μαλά και τον διευθυντή της Μ.Ε.Θ., Χαράλαμπο Μαρκάκη.
"