Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2011

«Σερφάρει» ξανά ο 18χρονος χάκερ – Ελεύθερος με όρους ...

Ο νεαρός που κατάφερε να κάνει άνω-κάτω το FBI, την Interpol και την Ελληνική Αστυνομία οδηγήθηκε
, την Πέμπτη, στην 24η τακτική ανακρίτρια. Αρνήθηκε τις κατηγορίες πως έχει διαπράξει τις εγκληματικές πράξεις που του αποδίδονται, ενώ ο δικηγόρος του τόνισε πως πρόκειται για ένα πολύ έξυπνο παιδί, που δεν είναι εγκληματίας ούτε και έχει καμία συμμετοχή σε τρομοκρατικές ομάδες.


Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο ΑΤ της περιοχής του δυο φορές το μήνα και εγγύηση 5.000€ επιβλήθηκαν στον 18χρονο χάκερ.


Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος υπό τον όρο να εμφανίζεται κάθε 1η και 15 του μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ κατέβαλε και 5.000 ευρώ ως εγγύηση.

Από την Τετάρτη, ο εισαγγελέας είχε ασκήσει εις βάρος του ποινική δίωξη για «κατοχή εκρηκτικής βόμβας», «οπλοκατοχή» και «πλαστογραφία».

Για τρία χρόνια ο 18χρονος Αλέξανδρος, ή nsplitter όπως ήταν το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε, εξελισσόταν σε στόχο της Ιντερπόλ και της Ελληνικής Αστυνομίας. Ταυτόχρονα έπαιρνε θέση αρκετά ψηλά στη λίστα των καταζητούμενων χάκερ και από το FBI για κακόβουλες επιθέσεις σε κυβερνητικές ιστοσελίδες στις ΗΠΑ και την Ελλάδα.

Το «σπάσιμο» της ιστοσελίδας της Ιντερπόλ τον Φεβρουάριο του 2008 – όταν ήταν 15 χρονών –ήταν το πρώτο χτύπημα του nsplitter που τον έκανε γνωστό στην κοινωνία των «cracker», όπως αποκαλούνται οι χάκερ που προκαλούν«καταστροφές». Οι επιθέσεις του στην ιστοσελίδα της NSA, του FBI και του αμερικανικού Πενταγώνου από τον Φεβρουάριο του 2009 και ύστερα μετέτρεψαν τον 18χρονο σε αστέρι της κοινωνίας των χάκερ και εχθρό για τις αμερικανικές Υπηρεσίες Ασφαλείας.

http://www.tnsite.gr