Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ Ο 58ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΓΚΟΛΛΗΤΗΣ

Την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο ΚΑΤ άφησε ο 58χρονος συγκολλητής ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά στις 2 Ιουνίου, στη διάρκεια κοπής ελασμάτων, με συσκευή οξυγόνου, σε δεξαμενόπλοιο στο Μώλο της ΔΕΗ...

στο Κερατσίνι. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, ο 58χρονος είχε υποστεί εγκαύματα δεύτερου βαθμού σε ποσοστό 60%, σε όλο του το σώμα, έπειτα από ανάφλεξη του αερίου της συσκευής οξυγόνου, λόγω διαρροής των ελαστικών σωληνώσεων του εργαλείου φλογοκοπής.

Για την υπόθεση είχαν συλληφθεί δύο άτομα της εταιρείας που εκτελούσε εργασίες επισκευής στο δεξαμενόπλοιο και είχαν αφεθεί ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα, με παραγγελία, ταυτόχρονα, προκαταρκτικής εξέτασης.

Τα Σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος με ανακοίνωσή τους, υποστηρίζουν ότι «οι εργολάβοι που αναλαμβάνουν τις λίγες δουλειές που υπάρχουν, εκμεταλλευόμενοι το καθεστώς της ανέχειας για να μειώσουν το κόστος, καταστρατηγούν με προκλητικό τρόπο, τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, μετατρέποντας τους εργασιακούς χώρους σε 'ωρολογιακή βόμβα'».

Τονίζουν ότι «το γεγονός αυτό έρχεται να αναδείξει με το χειρότερο τρόπο την άσχημη κατάσταση που ζουν όλοι οι εργαζόμενοι και που την πληρώνουν, όχι μόνο με την ανεργία αλλά και με τη ζωή τους».
"