Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Τα 5 βασικά λάθη που κάνουν οι νέοι γονείς

http://www.queen.gr/media/k2/items/cache/daa631bb90fb9461fdccdf9d1f6d8fe5_M.jpg?t=1307105193Δυστυχώς ή ευτυχώς, κανείς δε γεννιέται με τη γνώση πώς να είναι γονιός..
.



Όλοι κάνουν λάθη και όλοι έχουν δικαίωμα στο λάθος. Πόσο μάλλον οι νέοι γονείς που βρίσκονται αντιμέτωποι με μία από τις σπουδαιότερες προκλήσεις της ζωής τους. Όσες γνώσεις και πληροφορίες και αν λάβουν από παντού, οι νέοι γονείς πάντα θα κάνουν κάτι «λάθος» και εμείς είμαστε εδώ για να σας γνωστοποιήσουμε το Top 5 ώστε να το αποφύγετε όταν έρθει και η σειρά σας να κάνετε τα δικά σας λάθη.

1. Δεν είναι λίγοι οι γονείς που αφήνουν τα παιδιά τους να κοιμηθούν στο ειδικό κάθισμα αυτοκινήτου για παιδιά, είτε γιατί δεν θέλουν να το ξυπνήσουν μεταφέροντάς το στο καροτσάκι του, είτε γιατί θεωρούν πως δεν χρειάζεται να το ξυπνήσουν αφού μια χαρά κοιμάται και εκεί, είτε γιατί τους βολεύει. Κάτι τέτοιο ωστόσο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για το αναπνευστικό σύστημα του παιδιού που διακυβεύεται αν το αφήσετε μόνο σε αυτή τη στάση να κοιμάται για υπερβολικά μεγάλο διάστημα.

2. Προσοχή στα προϊόντα για μωρά. Είτε επειδή είναι φθηνά, είτε επειδή είναι μέσα σε υπέροχες συσκευασίες που γράφουν «για μωρά» πολλοί γονείς αγοράζουν για την περιποίηση των παιδιών τους προϊόντα που δεν είναι κατάλληλα για χρήση επάνω σε αυτά. Τοξικές και βλαβερές ουσίες μπορούν να προκαλέσουν κακό στα παιδιά σας, ενώ με λίγο παραπάνω έλεγχο κάτι τέτοιο θα είχε αποφευχθεί εύκολα.

3. Προσπαθήστε να μην υπερ-διεγείρετε τα παιδιά σας με παιχνίδια που παίζουν μουσικές, βγάζουν ήχους και αποτελούν πραγματικά υπερθεάματα. Τα νεογέννητα δεν θέλουν τέτοια πράγματα. Τους αρκεί η φωνή σας να τους τραγουδά ή να τους μιλά, να νιώθουν το άγγιγμα μιας απαλής κουβέρτας ή να κοιτάζουν τον εαυτό τους σε έναν απλό καθρέφτη. Μην τα κουράζετε με επιτεύγματα της τεχνολογίας που σε τίποτα δεν βελτιώνουν τα αντανακλαστικά και την εξυπνάδα τους. Τα κουράζετε.

4. Κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων εβδομάδων ζωής του παιδιού σας, μην το αφήνετε με τίποτα να κοιμηθεί για περισσότερες από 3 ώρες. Αυτό είναι το μέγιστο χρονικό διάστημα που πρέπει να μεσολαβεί ανάμεσα στα γεύματα, μέχρι να κερδίσει αρκετό βάρος και ο παιδίατρος να σας δώσει το ok για να το αφήνετε να κοιμάται παραπάνω. Επίσης, πολλοί γονείς νομίζουν πως αν κρατούν το μωρό τους ξύπνιο κατά τη διάρκεια της μέρας, αυτό θα κοιμηθεί περισσότερο τη νύχτα. Αυτό ωστόσο δεν ισχύει, αφού αν ένα βρέφος ήταν σε εγρήγορση όλη μέρα, δύσκολα θα κατορθώσει να κοιμηθεί ήσυχα το βράδυ. Μέχρι το παιδί σας να γίνει ενός, περισσότερος ύπνος κατά τη διάρκεια της μέρας, ισοδυναμεί με περισσότερο ύπνο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

5. Μην αγχώνεστε υπερβολικά. Είναι λογικό όταν πρωτοκάνετε παιδί να έχετε άγχος για το πώς θα το μεγαλώσετε, για τα λεφτά, για το πώς θα τα προλάβετε όλα, λόγω αϋπνίας κλπ κλπ, αλλά αυτό θα πρέπει να γνωρίζεται πως τα παιδιά σας μπορούν να το νιώσουν και να επηρεαστούν. Συνεπώς, καλό είναι να βρείτε κάποιους τρόπους να το αντιμετωπίζετε χωρίς να επηρεάζετε τα παιδιά σας, ακόμα κι αν χρειαστεί να κάνετε γιόγκα και διαλογισμό.

queen



ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ- ΚΑΝΕ LIKE