Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

5 λάθη που καταστρέφουν το στυλ σου

Η δούκισσα του Κέιμπριτζ Κάθριν δίνει το σύνθημα σε θέματα μόδα και στυλ. Αποτελώντας το απόλυτο πρότυπο, πολλές θέλησαν να την μιμηθούν, κοπιάροντας τα ρούχα και στο στυλ της συνολικά.

Τελευταία οπαδός του λουκ της Μίντλετον, ήταν η σταρλετίτσα Λίντια Μπράιντ (Lydia Bright ) που αγόρασε κι αυτή τo φόρεμα Shola από τον οίκο Reiss αξίας 175 βρετανικών λιρών που είχε προτιμήσει και η Κάθριν στην συνάντησή της με τον προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ.

Βέβαια, το τόλμημα της Λίντια απέτυχε και επειδή κι εσύ προσπαθείς πολλές φορές να κοπιάρεις το λουκ κάποιας επώνυμης ή κάποιας κολλητής, καλό είναι να ξέρεις τα λάθη που μπορούν να καταστρέψουν το λουκ σου!

1. Διάλεξες το λάθος νούμερο:
Στο πρόσφατο παράδειγμα της δούκισσας του Κέιμπριτζ, η Κάθριν που διαθέτει γυμνασμένο σώμα μοντέλου ήταν φυσικό να υποστηρίξει άψογα το Reiss φόρεμα. Αντίθετα, η Μπράιντ που προσπάθησε να την μιμηθεί, διαθέτει άψογη σιλουέτα αλλά με καμπύλες. Το εν λόγω φόρεμα, με τις πιετούλες του, δεν έστρωνε ιδανικά στο κορμί της και το σώμα της έδειχνε να ασφυκτιά. Μην κάνεις το ίδιο λάθος.
Ακόμα κι αν διαθέτεις ιδανικό βάρος, μην καταπιέζεις το σώμα σου σε στενά τζιν ή σούπερ στρετς φορέματα γιατί θα πετύχεις το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιθυμείς. Βέβαια, δεν πρέπει να φοράς και εντελώς ριχτά ρούχα, γιατί θα δείχνουν σαν σακιά επάνω σου. Το ιδανικό είναι, ειδικά σε περιόδους που έχεις βάλει μερικά κιλά, να αγοράζεις ρούχα ένα μισό ή ένα νούμερο επάνω από το κανονικό σου για να στρώνουν καλύτερα και να μπορείς να στενέψεις αν επανέλθεις.

2. Το λάθος παπούτσι κατέστρεψε το στυλ:
Το έχουμε δει σε πολλές περιπτώσεις. Ένα ρούχο κομψό, συνδυασμένο με ένα χτένισμα ιδανικό αλλά με λάθος παπούτσι στο τελείωμα, κάνει το όλο λουκ να δείχνει δεύτερο. Αν έχεις ένα σούπερ σικ φόρεμα και το χαντακώσεις με ένα χοντροκομμένο πέδιλο ή με ένα φθαρμένο γοβάκι, αμέσως χάνεις πόντους στο όλο στυλ σου. Προτίμησε να αγοράζεις δερμάτινα παπούτσια που φθείρονται πιο δύσκολα από την κοινή δερματίνη ή το πλαστικό. Φρόντισε επιμελώς τα τακούνια των παπουτσιών γιατί δεν υπάρχει χειρότερο από ένα φθαρμένο τακουνάκι που κάνει τάκα τούκα καθώς περπατάς!

3. Το εσώρουχο έχει την τιμητική του:
Ειδικά τώρα το καλοκαίρι αλλά και γενικά, όλες τις εποχές του χρόνου, πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική στην επιλογή εσωρούχου, με τα διαφορετικά κομμάτια που φοράς. Η πιο ενοχλητική είναι η γραμμή του εσωρούχου, όταν αυτό σου πηγαίνει μικρό ή όταν το ρούχο είναι πολύ στενό.
Εννοείται πως το χρώμα του ρούχου, καθορίζει και το χρώμα του εσωρούχου. Το ίδιο ισχύει και για το σουτιέν όπου το αντιαισθητικό θέματα με τις τσίτα σφιγμένες τιράντες, μπορεί να χαντακώσει και το πιο κομψό λουκ.

4. Τα αξεσουάρ σε έκαναν λατέρνα:
Όταν μιλάμε για αξεσουάρ, όσο λιγότερα, τόσο το καλύτερο. Δεν χρειάζεται να φορέσεις όλη την κοσμηματοθήκη σου, απλά επειδή έχεις μια επίσημη εμφάνιση. Επένδυσε σε ένα κεντρικό αξεσουάρ (πχ ένα κολιέ για το λαιμό, ένα ιδιαίτερο βραχιόλι ένα ζευγάρι φαντεζί σκουλαρίκια) και μην φοράς σαν γιαγιά 100 χρονών, όλο το σετ (κολιέ, σκουλαρίκια, βραχιόλι,δαχτυλίδι) μαζί!

5. Η τσαντούλα δεν έδεσε!
Κάθε λουκ, απαιτεί το διαφορετικό τσαντάκι του. Κάθε σωματότυπος, απαιτεί το δικό του ιδιαίτερο μέγεθος τσάντας. Άλλη είναι η τσάντα που θα κρατήσεις το πρωί για να πας στο γραφείο (πιο μεγάλη για να χωρά τα προσωπικά σου αντικείμενα), άλλη η τσάντα για την απογευματινή βόλτα (στέρεο λουράκι και απαραιτήτων να κρεμιέται στον ώμο για μεγαλύτερη ασφάλεια) και διαφορετικό το βραδινό τσαντάκι (clutch ή φάκελος σε μικρότερο μέγεθος ή με πιο λαμπερά στοιχεία).

womenonly.gr


"