Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

8 διάσημα κρυφά τραγούδια

8 διάσημα "κρυφά" τραγούδια Οκτώ τραγούδια κρυμμένα στις πιο δυσπρόσιτες γωνιές των άλμπουμ τους...



































The Beatles Untitled



Στο άλμπουμ «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band» την ώρα που τελειώνει το «Day In The Life», μετά από περίπου 15-17 δευτερόλεπτα αρχίζει κάτι που, σύμφωνα με τον John Lennon, μπορεί να ακουστεί μόνο στο αυτί των σκυλιών. Μπορείς να το διαπιστώσεις, αν έχεις σκυλί και το βάλεις να ακούσει τις τελευταίες αυτές νότες: θα παρατηρήσεις μια αλλαγή στη συμπεριφορά του.



pink_872_x_1155


Pink Hooker

Η βρωμόστομη Pink εξαπολύει έναν δριμύ φιλιππικό εναντίον της, βασικής, την εποχή εκείνη, ανταγωνίστριας της στο μουσικό στερέωμα, της Christina Aguilera, κατηγορώντας της για ανάρμοστες πράξεις, στο κομμάτι αυτό με τον τυπικό Pink-ικό τίτλο, που βρίσκεται καταχωνιασμένο στο τέλος του άλμπουμ της «Try This» (2003).


rem_1178_x_792


REM This World Is Big

Είναι το ενδέκατο κομμάτι του πιο «οικολογικού» δίσκου των αμερικανών και αυτό που κλείνει το άλμπουμ τους με τίτλο «Green». Μιλάει κι αυτό, όπως κι όλος ο υπόλοιπος δίσκος, για θέματα σχετικά με την «πράσινη» ατζέντα της εποχής.
nirvana_781_x_1203


Nirvana Endless, Nameless

Το «Something in the Way» στο άλμπουμ «Nevermind» τελειώνει κι εσύ βγάζεις το άλμπουμ απ’ τη σιντιέρα για να ακούσεις τα άπαντα των ABBA. Σωστό; Λάθος! Ξαναβάλτο 17 λεπτά μετά το «Something in the Way» και θα ακούσεις το 7λεπτο «Endless, Nameless».
gunsnroses_975_x_1123


Guns N Roses Look At Your Game Girl

Εξαιρετική περίπτωση hidden track, αυτό εδώ είναι ένα κομμάτι που ο Axl απαίτησε να μπει στο τέλος του άλμπουμ τους «The Spaghetti Incident», καθότι ήταν σύνθεση του αγαπημένου ήρωα (;) του Axl και παραφρόνα δολοφόνου της Sharon Tate, του Charles Manson, από το πρώτο του άλμπουμ «Lie: The Love and Terror Cult» (1967).


psb_1039_x_1123



Pet Shop Boys Postscript

Τέσσερα λεπτά μετά το τέλος του «Go West» στο άλμπουμ «Very» ο Chris Lowe τραγουδάει έναν απολογητικό παιάνα αφιερωμένο σε έναν φίλο τους, ο οποίος εκείνη την εποχή βρισκόταν στα τελευταία στάδια του AIDS.
the-stone-roses-second-coming


The Stone Roses The Foz

Το δεύτερο άλμπουμ των Stone Roses κανείς μας δεν θέλει να το θυμάται, παρά μόνο για δυο λόγους: για το σπουδαίο «Ten Storey Love Song» και για το hidden track το οποίο, ελλείψει John Squire, ήταν μια ενδιαφέρουσα μείξη φολκ και τζαζ.
trent_1000_x_1500




Nine Inch Nails Physical / Suck

To EP Broken (1992) περιέχει επτά κομμάτια. Μετά το τέλος τους μεσολαβεί μια σιωπή δυο δευτερολέπτων και το cd πετάγεται απευθείας στο track 97 κι 98, όπου οι ΝΙΝ διασκευάζουν με τον γνωστό τους, βιομηχανικό, τρόπο δυο κομμάτια: το «Physical» του πάνκη Adam Ant και το «Suck» των, συναδέλφων τους στον industrial ήχο, Pigface.



queen.gr



"

ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ- ΚΑΝΕ LIKE