Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

8 συμβουλές για το καλύτερο καλοκαίρι της ζωής σας

"

Ο Δρ. Adam Geyer είναι Εξειδικευμένος Σύμβουλος...
Δερματολόγος της Kiehl’s, μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας και Επιμελητής Κλινικής Δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο Columbia. Το Νοέμβριο του 2009, άνοιξε το Tribeca Park Dermatology, έναν χώρο ιατρικής και αισθητικής δερματολογίας στη Νέα Υόρκη, όπου εφαρμόζεται η πλέον προηγμένη τεχνολογία περιποίησης της επιδερμίδας. Δείτε τι μας προτείνει για το καλοκαίρι:1. Επιλέξτε το σωστό ενυδατικό προϊόν. Ένα ενυδατικό προϊόν με ισορροπημένη περιεκτικότητα σε λιπίδια, αντίστοιχη με αυτή των λιπιδίων της επιδερμίδας, είναι ιδανικό γιατί διεισδύει καλύτερα στη δομή του δέρματος.

2. Αντηλιακό! Αντηλιακό! Αντηλιακό! Να θυμάστε ότι οι βλάβες που προκαλούν οι υπεριώδεις ακτίνες δεν ξεκινούν όταν η επιδερμίδα εμφανίζει έγκαυμα, αλλά όταν αρχίζει να μαυρίζει.

3. Αξιοποιείτε τις ιδιότητες της θερμοκρασίας του νερού. Η χρήση ζεστού, αλλά όχι καυτού νερού, είναι ευεργετική για την υγεία της επιδερμίδας. Επιπλέον, η χρήση ενυδατικού προϊόντος αμέσως μετά το ντους, προτού ακόμα η επιδερμίδα στεγνώσει τελείως, συμβάλλει στη δημιουργία ενός υγιούς ενυδατικού φραγμού.

4. Μην στοχεύετε μόνο την ενυδάτωση, αλλά και τις φλεγμονές. Εάν η επιδερμίδα εμφανίσει ερεθισμό από τις καλοκαιρινές δραστηριότητες, μόνο το ενυδατικό προϊόν μπορεί να μην είναι αρκετό. Η χρήση προϊόντων που περιέχουν φυτικά συστατικά τα οποία ανακουφίζουν τις φλεγμονές (όπως η αλόη και η Centella), ή ακόμα και υδροκορτιζόνη για λίγες ημέρες μπορεί να συμβάλλουν στη μείωση της φλεγμονής.

5. Δεν είναι ίδια όλα τα προϊόντα. Να επενδύετε σε ξεχωριστά προϊόντα για το σώμα και το πρόσωπο. Συχνά, τα συστατικά που περιέχονται στις κρέμες σώματος παρασκευάζονται με διαφορετικό τρόπο σε σχέση με τα συστατικά που περιέχονται στα προϊόντα για το πρόσωπο, με αποτέλεσμα να υπάρχει πιθανότητα να φράξουν τους πόρους εάν χρησιμοποιηθούν στο πρόσωπο, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

6. Κάνετε απολέπιση το βράδυ. Έτσι θα αποφεύγετε κάθε πρόσθετο κίνδυνο ευαισθησίας της επιδερμίδας στον ήλιο μετά την απολέπιση. Αμέσως μετά να απλώνετε ενυδατικό προϊόν με επανορθωτικές ιδιότητες.

7. Τα έλαια καθαρισμού είναι ιδανικά για το καλοκαίρι. Και αυτό γιατί έχουν την ιδιότητα να ενώνονται με τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας μας, με αποτέλεσμα να απομακρύνουν αποτελεσματικότερα το πλεονάζον σμήγμα σε σχέση με πολλά άλλα προϊόντα καθαρισμού.

8. Συνηθίστε να χρησιμοποιείτε περισσότερα από ένα προϊόντα. Η χρήση ενός ορού πλούσιου σε αντιοξειδωτικά πριν το ενυδατικό αντηλιακό προϊόν σας το πρωί μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την υγεία και την ακεραιότητα του προστατευτικού φραγμού της επιδερμίδας.

fashionlove

"