Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΠΑΚΙΣΤΑΝ: Απήγαγαν 9XΡΟΝΗ για να την κανουν καμικάζι !

Οι φύλακες στο σημείο ελέγχου Ντάρα Ισλάμ στο Πακιστάν ξαφνιάστηκαν όταν είδαν ένα εννιάχρονο κοριτσάκι να τρέχει κατά πάνω τους φωνάζοντας και ζητώντας τους να του βγάλουν το γιλέκο με τα εκρηκτικά με το οποίο ήταν ζωσμένο.

Την τρομερή αυτή
ιστορία έφερε στο φως χθεσινό ρεπορτάζ του CNN, στην ηλεκτρονική του έκδοση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι φρουροί τη συνέλαβαν και κατόπιν άκουσαν την ιστορία της: Όπως διηγήθηκε η...

μικρή Σουάνα, δύο ένοπλοι άνδρες συνοδευόμενοι από δυο γυναίκες που φορούσαν μπούρκα την απήγαγαν την Κυριακή ενώ πήγαινε στο σχολείο της. Την έβαλαν στο αυτοκίνητό τους και, αφού την νάρκωσαν, την έζωσαν με εκρηκτικά.

Ύστερα, την οδήγησαν στο συνοριακό σημείο ελέγχου της Ντάρα Ισλάμ και της είπαν να βγει από το αυτοκίνητο και να πυροδοτήσει με ένα κουμπί τους δυναμίτες…

Όπως δήλωσε στο τοπικό GEOTV – δίκτυο συνεργαζόμενο με το CNN – ο Σαλίμ Μαρουάτ, αξιωματούχος ασφαλείας του φυλακίου, οι φύλακες συνέλαβαν τη Σουάνα, της αφαίρεσαν τα εκρηκτικά και σύντομα την οδήγησαν στους γονείς της, χωρίς ωστόσο να δώσουν στη δημοσιότητα το επίθετό της.

Οι Ταλιμπάν του Πακιστάν έχουν χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν μικρά παιδιά σε επιθέσεις αυτοκτονίας, αλλά ποτέ πριν σε τόσο νεαρή ηλικία.

Ο στρατός του Πακιστάν, μάλιστα έχει δώσει στη δημοσιότητα κασέτες με αντάρτες οι οποίοι εκπαίδευαν παιδιά ώστε να συμμετάσχουν σε παρόμοιες ενέργειες.

Σύμφωνα με Πακιστανούς στρατιωτικούς αξιωματούχους, ο οπλαρχηγός των Ταλιμπάν, Μπαϊτουλά Μεχσούντ, εν συνεχεία πουλούσε τα παιδιά αυτά σε άλλους αξιωματούχους των Ταλιμπάν για 6.000 με 12.000 δολ. Ο Μεχμούντ σκοτώθηκε τον Αύγουστο του 2009 σε μάχη.

Μόλις τον περασμένο Απρίλιο, ο νεαρός Ουμάρ Φιντάι είχε αποκαλύψει δημόσια πως έφηβοι εκπαιδεύονται στην πακιστανική επικράτεια, ώστε να είναι ετοιμοπόλεμοι για μάχες μεταξύ διαφόρων φυλών της χώρας, αλλά και για επιθέσεις αυτοκτονίας.

Ο Φιντάι είχε συλληφθεί ζωντανός μετά από επίθεση αυτοκτονίας την οποία ο ίδιος πραγματοποίησε με τραγικό απολογισμό 41 νεκρούς και τουλάχιστον 100 τραυματίες.

Η αιματηρή επίθεση είχε γίνει σε ένα τζαμί των Σούφι της Ντέρα Γκάζι Καν, στην επαρχία Πουντζάμπ.

Ο Φιντάι είχε δηλώσει στην τηλεόραση ότι έλαβε σχετική εκπαίδευση στη χρήση όπλων και γιλέκων αυτοκτονίας…

(Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ ανήκει στους δημοσιογράφους του αμερικανικού δικτύου CNN, Νικ Ρόμπερτσον και Νασίρ Χαλίμπ).

ΕΛ.ΖΩΝΗ






"