Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Αυξάνονται τα κρούσματα AIDS

Η Ρωσία και οι χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης θα πρέπει να εντείνουν τα προγράμματα πρόληψης κατά του AIDS...


ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω διάδοση του ιού HIV στην περιοχή υποστήριξε σήμερα ο περιφερειακός διευθυντής του προγράμματος του ΟΗΕ για το AIDS.

Την Κυριακή συμπληρώνονται 30 χρόνια αφότου διαγνώστηκε για πρώτη φορά η ασθένεια, στις ΗΠΑ και η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θα συνεδριάσει εντός της εβδομάδας με σκοπό να εξεταστεί η πρόοδος που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα στον τομέα της θεραπείας αλλά και τα προβλήματα που παρουσιάζονται. Την ίδια ώρα όμως, στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ δεν υπάρχει κάποιο αποτελεσματικό πρόγραμμα για την πρόληψη της ασθένειας, σύμφωνα με τον Ντένις Μπρουν.



Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, το 90% των νέων κρουσμάτων στην περιοχή καταγράφονται στην Ουκρανία και τη Ρωσία. Ο Οργανισμός καταγράφει επίσης αύξηση των κρουσμάτων μεταξύ των γυναικών που διατηρούν ερωτικές σχέσεις με άτομα τα οποία κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών και μολύνθηκαν από ενέσεις.

Τα στοιχεία του ΟΗΕ αποκαλύπτουν ότι η επιδημία διαδίδεται στην Ανατολική και την Κεντρική Ευρώπη πέντε φορές γρηγορότερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Το 2010 υπολογίζεται ότι οι φορείς έφταναν το 1,4 εκατομμύριο.






ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ- ΚΑΝΕ LIKE