Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Arnold Schwarzenegger Vs Maria Shriver

"http://www.astrology.gr/media/k2/items/cache/b2bdab0aff3f7bc057c6f6cbbf6ef4d5_L.jpgΈνα από τα πιο...ζουμερά σκάνδαλα του 2011...

είναι η και ανακοίνωση του διαζυγίου μεταξύ του πρώην κυβερνήτη της Καλιφόρνιας Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ και της πρώην συγγραφέα και δημοσιογράφο Μαρία Σράιβερ. Μετά από τέσσερα παιδιά και 25 χρόνια γάμου, το ζευγάρι ανακοίνωσε τον χωρισμό του ύστερα από την αποκάλυψη ότι ο Σβαρτζενέγκερ είχε παιδί με την επί είκοσι χρόνια οικονόμο τους.



Ο ηθοποιός και πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας αποκάλυψε την ύπαρξη του παιδιού μετά από δημοσίευμα των Los Angeles Times. Το παιδί του είναι 14 ετών, και η τραγική ειρωνεία στην όλη υπόθεση είναι ότι την περίοδο που η Σράιβερ ήταν έγκυος στον γιο της Κρίστοφερ, η Μίλντρεντ Μπαένα (Mildred Baena) -η οικονόμος- εγκυμονούσε τον παράνομο καρπό του έρωτα της με τον Άρνολντ. Οι δυο γυναίκες, μάλιστα, γέννησαν με μόλις μερικές ημέρες διαφορά!



«
Όταν έπαψα να είμαι κυβερνήτης μίλησα στη σύζυγό μου για το περιστατικό αυτό που συνέβη πριν από δέκα χρόνια», τόνισε ο Σβαρτζενέγκερ σε ανακοίνωσή του που έστειλε σε εφημερίδα.

Και συνέχισε: «Καταλαβαίνω τα αισθήματα θυμού και απογοήτευσης της οικογένειας και των φίλων μου. Το αξίζω. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες και αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη».




Σε όλους μας ανεξαιρέτως είναι γνωστός ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ. Γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου 1947 στο μικρό χωριό Ταλ κοντά στο Γκρατς της Αυστρίας στις 4:10 το πρωί. Κέρδισε τον τίτλο στο διαγωνισμό Mr. Olympia από το 1970 έως το 1975 και στη συνέχεια ξανά το 1980.

Μέσω των ταινιών του, έδωσε στο άθλημα του bodybuilding ώθηση και αναγνώριση. Θεωρείται από πολλούς μέχρι και σήμερα ο καλύτερος bodybuilder όλων των εποχών και ο αθλητής με την καλύτερη σωματική διάπλαση.

Υπήρξε για 8 χρόνια Κυβερνήτης της Καλιφόρνιας και όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική σταμάτησε να γυμνάζεται και έχασε τη φυσική του κατάσταση αλλά- όχι όπως φαίνεται-και τις ορμές του.

Η υπόσχεση που έδωσε στους γονείς της Μαρίας, στον γάμο τους τις 26 Απριλίου 1986, όταν τους δήλωσε ότι την αγαπά και θα την προσέχει πάντα και ότι γι’ αυτό δεν πρέπει να έχει αμφιβολία κανείς, προφανώς στο μυαλό του... δεν περιλαμβανόταν και το θέμα της πίστης.

Όλα άρχισαν το 1977 όταν τους σύστησε στη διάρκεια ενός αγώνα τένις για φιλανθρωπικούς σκοπούς ο γνωστός δημοσιογράφος Τοµ Μπρόκαου. Ο Σβαρτζενέγκερ είπε τότε στην μητέρα της Μαρίας: «Η κόρη σας έχει απίστευτο σώμα».

«Είναι αστείος» σκέφτηκε η Μαρία «και προκλητικός», ενώ όλοι γύρω τους κατάλαβαν την χημεία που υπήρξε ανάμεσα τους.

Μετά από 8 χρόνια σχέσης της έκανε πρόταση γάμου μέσα σε μια βάρκα στην λίμνη του Ταλ της Αυστρίας. Η Μαρία που είχε γνώση για τις ερωτικές ορέξεις του συζύγου της, τον έβαλε να της ορκιστεί ότι θα της είναι πιστός.



Η Μαρία Σράιβερ φυσικά δεν είναι μια τυχαία γυναίκα. Η μητέρα της είναι αδελφή του δολοφονημένου αμερικανικού Προέδρου J. F. Kennedy. Γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου το1955 στο Σικάγο του Ιλινόις στις 17:12. Ήταν δημοσιογράφος ειδήσεων από το1989 μέχρι το 2004. Επιπρόσθετα έχει κερδίσει το Peabody και Emmy και είναι συγγραφέας δύο βιβλίων με εμπορική επιτυχία.

Η Μαρία Σράιβερ είχε προσφέρει στον σύζυγό της την πολιτική αξιοπιστία, την οποία δεν θα μπορούσε ποτέ να έχει ως ηθοποιός χολιγουντιανών ταινιών δράσης, παρ’ ότι εκείνη προερχόταν από µία από τις ενδοξότερες οικογένειες των ∆ηµοκρατικών και εκείνος έθεσε υποψηφιότητα µε τους Ρεπουµπλικάνους. Είχε επίσης εγγυηθεί για την προσωπική ακεραιότητά του και για τη συμπεριφορά του έναντι των γυναικών κατά την πρώτη εκστρατεία του για να γίνει κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, το 2003, όταν πάνω από 20 γυναίκες κατήγγειλαν ανοικτά ότι είχαν υποστεί τις «θωπείες» του συζύγου της. Οι κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον του «δείχνουν γιατί οι πραγματικά καλοί άνθρωποι δεν θέλουν πια να ασχοληθούν µε την πολιτική», είχε πει τότε η Σράιβερ. Ο ίδιος ο Σβαρτζενέγκερ αρνήθηκε αρχικά τις κατηγορίες, αργότερα όµως ζήτησε συγγνώμη…



Αυτή την φορά θα σταθούμε στις κυριότερες όψεις που διέπουν την σχέση για να πάρουμε μια συνοπτική ιδέα για αυτά που τους ένωναν και αυτά που πλέον τους χωρίζουν.



arnold_maria
Ο composite Ωροσκόπος στις 22 μοίρες των Διδύμων σύμφωνα με την ερμηνεία της Janduz μας μιλά για έναν υπέργηρο άνδρα που περπατά σκυφτός σε έναν έρημο δρόμο, κουτσαίνοντας από το ένα πόδι ενώ πίσω του φαίνεται μια παλιά βελανιδιά που έχει πληγεί από την θύελλα.

Ο αποσυμβολισμός της μοίρας μας δείχνει ότι η σχέση παρότι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις και εφόσον είχε φτάσει στο απόγειο της, η καριέρα κάποιου από τους δυο ή η κοινωνική εικόνα τους θα είχε διαφορά σκαμπανεβάσματα και θα αποκάλυπτε ότι κάποιος που έχει βοηθήσει, συμπεριλαμβανόμενων των μελών της οικογενείας, έχει φερθεί με αχαριστία. Ενώ η επιρροή των φίλων ή των ατόμων που πλησιάζουν την οικογένεια πρέπει να αξιολογηθεί με προσοχή, προκειμένου να μην δημιουργήσουν προβλήματα και οδηγήσουν τα άτομα σε επώδυνη μοναξιά.

Καθοριστικής σημασίας και ιδιαιτέρα περιγραφική ερμηνεία, ως προς τον τρόπο που εξελίχθηκαν τα πράγματα.



Παρότι οι καλές βάσεις υπήρχαν, ο Άρνολντ προφανώς φέρθηκε με τρόπο άδικο ως προς την πλευρά της Μαρίας βάζοντας και μια (τουλάχιστον...) τρίτη ανάμεσα τους και οδηγώντας την σχέση μέσα από τις κρυφές επιλογές του στον τερματισμό της. Παράλληλα, εκτός από την περίπτωση της πρώην οικονόμου του, υπάρχουν και άλλες γυναίκες που υποστηρίζουν ότι έφεραν στον κόσμο τα παιδιά του απρόσεκτου σταρ.



Ο Ωροσκόπος συνδέεται με όψεις με τους περισσότερους πλανήτες, δίνοντας η κάθε μια την δική της χροιά. Ο Ήλιος σε τετράγωνο με τον Ωροσκόπο εστιάζει τα άτομα ως προς την προσωπική ανάπτυξη που μπορούν να έχουν μέσα από την σχέση τους, χωρίς να τους ενδιαφέρει πως τους βλέπουν οι άλλοι και ο κοινωνικός περίγυρος τους.

Η Αφροδίτη σε τετράγωνο και η Σελήνη σε τρίγωνο με τον Ωροσκόπο, φωτίζουν το γεγονός ότι πραγματικά υπήρχαν βαθιά και έντονα συναισθήματα που με οποιοδήποτε τρόπο τα έκαναν γνωστά στους άλλους. Άλλωστε είναι μια όψη που δείχνει ένα ζευγάρι που αναμειγνύεται στην βιομηχανία του θεάματος.

Το θέμα εδώ βέβαια επισημαίνεται με το τρίγωνο του Ποσειδώνα με τον Ωροσκόπο ο όποιος φτιάχνει ένα επίπλαστο παραμύθι και για τους δυο τους. Είναι μια όψη που παρότι τους έδινε τα απαραίτητα στοιχειά μαγείας και ψευδαίσθησης, που όλοι θέλουν να ντύσουν τις σχέσεις τους, εντούτοις ελλοχεύει ο κίνδυνος στην ουσία να έβλεπαν αυτό που ο καθένας ήθελε να δει στον σύντροφο του και όχι αυτό που πραγματικά είναι.



Αξιοσημείωτο είναι και το τετράγωνο με τον Κρόνο που υποδεικνύει τα σοβαρά προβλήματα συντονισμού των επιθυμιών από την μια πλευρά και των στόχων τους, από την άλλη. Υπήρχαν διάφορες εξωτερικές καταστάσεις ή υποχρεώσεις που δεν τους αφήναν να χαλαρώσουν και να επενδύσουν ουσιαστικά στην σχέση.



Η παρουσία του Ήλιου στον 4ο οίκο της σχέσης επισημαίνει ότι πιθανό να υπήρξε ένας πολύ ισχυρός συναισθηματικός δεσμός μεταξύ τους και ότι οι δύο οικογένειες αμφότερων διαδραμάτιζαν ένα μεγάλο ρόλο στη σχέση τους.

Η σύνοδος του με την Αφροδίτη μας μιλά για εκείνη την πραγματική αγάπη που μπορεί να υπάρξει ανάμεσα σε ένα ζευγάρι αλλά ο Κρόνος βάζει κι εδώ την δική του σφραγίδα. Το ζευγάρι ναι μεν, βιώνει την θαλπωρή και την φροντίδα του ενός για τον άλλον καθώς και τον αμοιβαίο σεβασμό που δίνει η σύνοδος Ήλιου Κρόνου-Αφροδίτη αλλά… τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις τους αφαιρούν λίγο από το σφρίγος της αγάπης και της τρυφερότητας. Κάποιο χρέος ή πρακτικά ζητήματα τυλίγουν την ευτυχία τους με το καθήκον. Εντούτοις τα άτομα πραγματικά κάτω από τις δύσκολες συνθήκες βρίσκουν το σθένος και την αντοχή να ξεπεράσουν τις αντιξοότητες. Απόδειξη και τα 25 χρόνια κοινής τους συμβίωσης.



Η Σελήνη επίσης αγκαλιάζει με σύνοδο τον Ποσειδώνα μπλέκοντας την εξιδανίκευση με το συναίσθημα. Είναι γνωστό ότι τα συναισθήματα θολώνουν κάτω από το πρίσμα του Ποσειδώνα και ιδίως στον 5ο οίκο, πέρα από τις οποιαδήποτε δημιουργικές δυνατότητες και του ρομαντικού έρωτα που δίνει, φανερώνει και την συνολική συναισθηματική εξαπάτηση και ιδιαίτερα ως προς το θέμα των παιδιών. Η... καημένη Μαρία πίστευε ότι τα τέσσερα παιδιά τους ήταν και τα μοναδικά παιδιά του Άρνολντ. Δεν υποπτεύτηκε άραγε ποτέ, όταν στις κοινές τους διακοπές ήταν πάντα παρών και ο νόθος γιος του Άρνολντ, συμμετέχοντας και διεκδικώντας την συναισθηματική και οικονομική του «προσοχή»;

Όπως υποδεικνύεται και από την σύνοδο του Δία με τον Κρόνο στον 5ο οίκο γίνεται σαφές ότι το σύστημα των αξιών και των πιστεύω όσον αφορά τα παιδιά δεν ήταν και τόσο δομημένο. Προφανώς το καινούργιο και επεκτατικό που προσπάθησε να βάλει στην σχέση ο Άρνολντ να ήταν η δημιουργία αλλά σε πιο πρακτικό επίπεδο (...έσπερνε παιδιά!)



Το τετράγωνο του Δια με τον Ουρανό καταδεικνύει ότι η σχέση παρότι είχε αρχίσει με τις καλύτερες των προθέσεων, στην πορεία συνειδητοποίησαν ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να αφήσουν τις ιδέες και τον τρόπο ζωής τους, οδηγώντας τους σε ανεύθυνες και επιπόλαιες πράξεις ενάντια στις κοινωνικές συμβάσεις. Αποκλείεται η Μαρία να μην είχε καταλάβει την προτίμηση του άντρα της για την οικονόμο τους, ιδίως όταν μετά από την γέννηση του γιου τους έμεινε στο σπίτι άλλα δέκα χρόνια. Και το ερώτημα είναι αυτονόητο: Δεν έβλεπε ότι ο γιος της οικονόμου είναι ίδιος ο... Άρνολντ;



Ο Άρης σε σύνοδο με τον Πλούτωνα είναι ακόμη ένας δείκτης αυτής της δυναμικής και έντονης σχέσης. Η παρουσία της στον 3ο οίκο μας προσανατολίζει στο γεγονός ότι, η επικοινωνία τους πάνω στην καθημερινότητα και σε θέματα ρουτίνας ίσως να μην ήταν και η πιο ήρεμη. Η ορμή και η ανάγκη για συνεχόμενη δράση και ανανέωση, αν δεν τους οδηγούσε σε πιο δημιουργικά κανάλια, τους έφερνε σίγουρα στα πρόθυρα μιας βίαιης σύγκρουσης.

Πως όμως φτάσανε μέχρι τον χωρισμό;



Το περασμένο φθινόπωρο είχαμε την επιστροφή του Κρόνου πάνω στον Κρόνο της σχέσης στον 5ο οίκο, μια διέλευση που ενεργοποίησε όλες τις δύσκολες όψεις του πλανήτη στον σύνθετο χάρτη. Ήταν τότε που άρχισαν να συνειδητοποιούν τι ειλικρινά ζητούσαν από αυτήν την σχέση, βλέποντας πως οι δυνατότητες για συνεργασία και συνύπαρξη διαρκώς αδυνάτιζαν. Πριν, ο Κρόνος είχε περάσει από την Αφροδίτη τονίζοντας το χρέος που είχε ο Άρνολντ-ως προς το να αναλάβει τις ευθύνες του- και την έλλειψη πια του συναισθήματος.



Τον Ιανουάριο ο Ουρανός έκανε αντίθεση με την Αφροδίτη (κυβερνήτη του 5οικου και του 12ο οίκου) ανοίγοντας πια το θέμα της κρυφής ύπαρξης του παιδιού. Ήταν τότε που η Μαρία θέλησε να χωρίσει, αλλά πέθανε ο πατέρας της και ανέβαλλε το γεγονός.

Τον Απρίλιο ο Ουρανός έκανε αντίθεση με τον Κρόνο, τονίζοντας τις ριζικές αλλαγές που έγιναν με απροσδόκητο τρόπο και τους ανάγκασε να αποδεσμευτούν από την σχέση και να φτάσουν στον χωρισμό.

Μέχρι τον Αύγουστο θα λάβει χώρα το τετράγωνο του Κρόνου με τον Ουρανό, μια ένδειξη ακραίας αντιπαλότητας και ανορθόδοξων πρακτικών, τουλάχιστον από την μια πλευρά.

Λίγο αργότερα όμως γύρω στον Νοέμβριο τα πράγματα θα ηρεμήσουν και το εξάγωνο του Κρόνου με τον Άρη θα εξομαλύνει τις διαφορές και μέσα πια από τις καινούργιες εμπειρίες που τους έφερε αυτός ο χωρισμός ίσως να βρουν μια κοινή συνισταμένη για να διοχετεύσουν τις δυνάμεις τους και να κρατήσουν την σχέση σε πιο φιλικό επίπεδο.



Κάθε χωρισμός είναι επώδυνος για τα μέλη του. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να έχουμε την αξιοπρέπεια, την κοινή λογική και την ευθύνη να αναγνωρίσουμε, να αποδεχθούμε και να ενεργήσουμε σύμφωνα με την ανάγκη να προχωρήσουμε προς τη δική μας πορεία και την εξέλιξη μας, όπως έκανε η Μαρία.



Κατανοώ βαθύτατα ότι οι άνθρωποι σε μια τέτοια πράξη όπως είναι το διαζύγιο, ίσως να σχολιαστούν ή να κριθούν αυστηρά.

Όμως πήραν την ευθύνη και είχαν το θάρρος να κινηθούν προς το επίπεδο που πίστευαν ότι θα είναι το καλύτερο για τους δύο και να μην κάνουν τον συμβιβασμό να παραμείνουν μαζί για την καλή τους κοινωνική εικόνα.



Οι ίδιοι θα πουν: «Μετά από πολλή σκέψη, προβληματισμό, συζήτηση και προσευχή (!), φτάσαμε σε αυτή την απόφαση από κοινού. Αυτή τη στιγμή, ζούμε χώρια, αλλά συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για το μέλλον της σχέσης μας. Εξακολουθούμε να είμαστε γονείς των τεσσάρων παιδιών μας. Είναι αναμφισβήτητα ότι πιο σημαντικό έχουμε, είναι το φως και το κέντρο της ζωής μας.»



astrology

"