Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Athens Gay Pride 2011: Φίλα με παντού, για να μην κάνουμε ντου...

Το πολύχρωμο ψηφιδωτό του Athens Pride
Συνωστισμός αναμένεται να δημιουργηθεί σήμερα στο κέντρο της Αθήνας με...
κεντρικό σύνθημα το «Φίλα με παντού»
.



Ομοφυλόφιλοι, αμφισεξουαλικοί, άρματα με ημίγυμνους τρανς, καλλιτέχνες και... «αγανακτισμένοι» πάσης σεξουαλικής προτίμησης θα συνθέσουν το ανθρώπινο ψηφιδωτό του Συντάγματος.



Για πρώτη φορά το Athens Pride διεξάγεται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων γεγονός που έδωσε μεγάλη ώθηση στο «Φεστιβάλ Υπερηφάνειας» μέσω διαφημιστικής καμπάνιας άνευ προηγουμένου. Μάλιστα, εκτιμάται ότι η φετινή συμμετοχή στην παρέλαση ομοφυλοφίλων θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο με παράλληλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και δυναμική παρουσία γκέι από όλη την Ευρώπη ενισχύοντας έτσι τουλάχιστον τις εκτιμήσεις ότι η εκδήλωση των γκέι θα δώσει ανάσα αττικό τουρισμό...



Παλμός, ρυθμός, άρματα, drag queens, go go boys & girls, σημαίες, μπαλόνια, χαρτοπόλεμος, σφυρίχτρες, συνθήματα, δυνατές μουσικές, πολλή ομορφιά και πολύ χρώμα σε μια ασυνήθιστη για τα αθηναϊκά δεδομένα πορεία ξεκινά σήμερα στις 6 το απόγευμα με αφετηρία την πλατεία Κλαυθμώνος. Η παρέλαση θα διασχίσει τους κεντρικούς δρόμους, θα περάσει από την Ομόνοια και θα καταλήξει πάλι στην Κλαυθμώνος.



Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει φυσικά εικαστική έκθεση, δράσεις, ομιλίες, τραγούδι και χορό ενώ στις έξι το απόγευμα προγραμματίζεται η έναρξη της παρέλασης των συμμετεχόντων και επισκεπτών.

Το Athens Pride φέτος έχει σύνθημα το «Φίλα με παντού» διεκδικώντας το δικαίωμα στο φιλί παντού χωρίς ρατσισμό με κύριο σκοπό του τη προβολή των λεσβιών, των γκέι, των αμφισεξουαλικών και των τρανσεξουαλικών ατόμων στην κοινωνία καθώς και των διεκδικήσεων τους στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Αθήνα.



Υπενθυμίζουμε ότι το ετήσιο αυτό φεστιβάλ διεξάγεται σε ανάμνηση των αιματηρών γεγονότων του «Στόουνγουολ» με θύματα ομοφυλόφιλους, το οποίο αποτελεί την αφορμή για εκδηλώσεις περηφάνιας σε όλο τον κόσμο.



Παρά τις «καθιερωμένες» ενστάσεις των οπαδών της Χρυσής Αυγής για τις εν λόγω εκδηλώσεις και δη για την παρέλαση των γκέι με άρματα, το φετινό φεστιβάλ αναμένεται να λάβει και.. «αγανακτισμένες» διαστάσεις διότι στις έξι το απόγευμα εκτός από την gay parade θα διεξαχθεί και η πορεία των «Αγανακτισμένων» πολιτών στο Σύνταγμα.



Διόλου απίθανο λοιπόν να δούμε ειρηνική ανταλλαγή πλακάτ μεταξύ των δύο πορειών...κάτι σαν «Φίλα με παντού για να μην κάνουμε ντου»...



ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ- ΚΑΝΕ LIKE