Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Π. Μπιτσαξής: Προστατέψτε το μπάσκετ

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής με επιστολή που έστειλε…

στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, καταδίκασε τα όσα συνέβησαν στον τέταρτο τελικό στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά η επιστολή του Πάνου Μπιτσαξή αναφέρει:

«Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,

Θερμά συγχαρητήρια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.


Λυπάμαι όμως ειλικρινά για την εικόνα που είχε ο τελευταίος αγώνας των play offs. Εικόνες, όπως αυτές που είδαμε στο ΟΑΚΑ, με ανεγκέφαλους να επιτίθενται σε αθλητές αμαυρώνουν δυστυχώς την εικόνα του μπάσκετ και προκαλούν θλίψη. Την ίδια εικόνα, σε μικρότερη κλίμακα, την είδαμε και σε άλλα play offs.

Έχω συνεργαστεί επανειλημμένα με την ΕΟΚ και τον ΕΣΑΚΕ, προκειμένου να μην γίνει το μπάσκετ μέρος του προβλήματος της βίας στα γήπεδα. Υπάρχει καλή διάθεση και προσπάθειες. Δυστυχώς όμως η ανάγκη να οργανώνονται τα play offs ως αγώνες ειδικής διαχείρισης είναι επιτακτική. Για το καλό και των ομάδων και του αθλήματος.

Είναι επίσης προφανές πως με οποιεσδήποτε αγωνιστικές συνέπειες, δεν μπορούν να αρχίζουν και να συνεχίζονται αγώνες, όταν δεν υπάρχουν προϋποθέσεις ασφαλούς διεξαγωγής τους, ιδίως και κυρίως σε κρατικά γήπεδα.


Οι ομάδες πρέπει να εστιάσουν σοβαρά την προσοχή τους σε ποιους οπαδούς απευθύνονται, ποιους θέλουν στο γήπεδο και ποιους όχι. Διαφορετικά το μπάσκετ θα παρουσιάσει τα ίδια εκφυλιστικά φαινόμενα που παρουσιάζει το ποδόσφαιρο και θα είναι κρίμα».



newsbomb

"