Κυριακή, 12 Ιουνίου 2011

Αν μια γυναίκα οδηγήσει στη Σαουδική Αραβία πάει φυλακή!

Πέντε γυναίκες συνελήφθησαν την Πέμπτη στο Ριάντ επειδή τόλμησαν να οδηγήσουν αυτοκίνητο στη Σαουδική Αραβία, μια χώρα
όπου οι γυναίκες δεν έχουν δικαίωμα να οδηγούν...

Μία από τις γυναίκες είπε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι όλες τους συνελήφθησαν από αστυνομικούς στο Χετέιν, μια συνοικία στα βόρεια του Ριάντ.
Εξήγησε ότι η ίδια και οι φίλες της μάθαιναν να οδηγούν σε ένα άδειο οικόπεδο. Δεν παραβιάσαμε κανένα νόμο, δεδομένου ότι δεν οδηγούσαμε στους δρόμους, είπε.
Οι γυναίκες, που είναι ηλικίας 20-30 ετών, οδηγήθηκαν σε αστυνομικό τμήμα και εκεί οι αστυνομικοί κάλεσαν τους κηδεμόνες τους, δηλαδή τους άνδρες της οικογένειάς τους που είναι υπεύθυνοι για αυτές.
Ακτιβιστές έχουν καλέσει τις γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας να αψηφήσουν στις 17 Ιουνίου την απαγόρευση να οδηγούν, προκαλώντας την οργή των συντηρητικών κύκλων του βασιλείου. Στις 30 Μαΐου οι αρχές άφησαν ελεύθερη υπό όρους την Μανάλ αλ-Σαρίφ, αφού την κράτησαν επί δύο εβδομάδες επειδή τόλμησε να πιάσει το τιμόνι και να οδηγήσει.
Είδατε καμιά δυτική κυβέρνηση να μιλάει για αυτό;
Είδατε τη Χίλαρι Κλίντον να μιλάει για αυτό;
Αν είχε γίνει κάτι τέτοιο στο Ιράν, τα CNN, BBC και δεν ξέρω και εγώ ποια άλλα κανάλια, θα κάνανε ζωντανές συνθέσεις με την Τεχεράνη, με το βάναυσο και αντιδημοκρατικό αυτό κράτος!
Τώρα όμως είναι Saudi Arabia, είναι πετρέλαιο, είναι λεφτά….

sarotiko
"