Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Νετανιάχου: Βοηθήστε την Ελλάδα για να ανακάμψει

Η Ελλάδα έχει βρει έναν απρόσμενο σύμμαχο καθώς ελπίζει σε νέο σχέδιο οικονομικής σωτηρίας πολλών...

δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Ε.Ε και το ΔΝΤ: τον Πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.



Την Πέμπτη, σε υψηλόβαθμη διπλωματική συνάντηση, ο Νετανιάχου τοποθετήθηκε για δεύτερη φορά υπέρ της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα,. Σύμφωνα με το γραφείο του Νετανιάχου, σε συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, Αλέν Ζιπέ, ο οποίος επισκέφθηκε το Ισραήλ, ο Πρωθυπουργός κάλεσε τις χώρες της Ε.Ε. να βοηθήσουν την Ελλάδα στο αναγκαίο της σχέδιο για οικονομική ανάκαμψη.

Ο Νετανιάχου, ο οποίος έχει δημιουργήσει στενή σχέση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, με τον οποίο συνομιλεί τακτικά, επαίνεσε τον τρόπο με τον οποίο η Ελληνική Κυβέρνηση χειρίζεται την οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, ο Νετανιάχου εξέφρασε την βεβαιότητα ότι ο Ελληνικός λαός θα ξεπεράσει την σημερινή κρίση και ότι η Ελληνική οικονομία θα ευημερήσει και πάλι.

Ο Νετανιάχου προέβη σε παρόμοιες δηλώσεις την Τετάρτη σε συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό Ρεπουμπλικάνο Γερουσιαστή Mark Kirk από το Ιλινόις και χρησιμοποιεί την φήμη που έχει ως ηγέτης με καλή γνώση οικονομικών θεμάτων για να ενθαρρύνει τους φίλους του Ισραήλ να υποστηρίξουν την προσπάθεια της Ελλάδας.

Το «λόμπινγκ» υπέρ της ελληνικής οικονομίας αποτελεί την τελευταία ένδειξη της άνθισης των Ελληνο – Ισραηλινών σχέσεων έπειτα από την επιδείνωση των ισραηλο – τουρκικών σχέσεων.

Μάλιστα, ο Παπανδρέου, ο οποίος έχει βελτιώσει δραματικά την πολιτική της Αθήνας απέναντι στο Ισραήλ, ήταν ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός που επισκέφθηκε το Ισραήλ μέσα σε 18 χρόνια το περασμέ! νο καλοκαίρι, και ο Νετανιάχου ανταπέδωσε την επίσκεψη τρεις εβδομάδες αργότερα με την πρώτη επίσκεψη εν ενεργεία Ισραηλινού Πρωθυπουργού στην Ελλάδα.

Το Ισραήλ ενθαρρύνει τόσο την Ελλάδα όσο και την Κύπρο – μια άλλη χώρα με την οποία έχουν βελτιωθεί οι σχέσεις εξαιτίας της δραματικής επιδείνωσης των σχέσεων με την Τουρκία – να πάρουν μέτρα για να εμποδίσουν τον απόπλου ενός στολίσκου πλοίων για την Λωρίδα της Γάζας στο τέλους του μήνα.