Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Ερήμην θα δικαστούν ο Μπεν Αλί και η σύζυγος του

Ο πρώην πρόεδρος της Τυνησίας, Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι και η σύζυγός του, Λεΐλά Τραμπέλσι, θα δικαστούν ερήμην 'τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες'..
.

όπως ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οι έρευνες για δύο υποθέσεις στις οποίες κατηγορούνται ο πρώην πρόεδρος και η σύζυγός του έχουν ολοκληρωθεί και το υλικό που συγκέντρωσαν οι ανακριτές θα παραδοθεί εντός των επόμενων ημερών στο ποινικό δικαστήριο, είπε ο Κάντεμ Ζιν Ελ Αμπιντίν.

Ο Μπεν Άλι και η σύζυγός του έχουν καταφύγει στη Σαουδική Αραβία μετά την πτώση του καθεστώτος, στις 14 Ιανουαρίου.

Η πρώτη υπόθεση αφορά 'την ανακάλυψη όπλων και ναρκωτικών στο προεδρικό μέγαρο της Καρχηδόνας', είπε ο εκπρόσωπος. Η δεύτερη σχετίζεται με τα 27 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά που βρέθηκαν τον Φεβρουάριο σε ένα άλλο μέγαρο του πρώην προέδρου, στο Σίντι Μπου Σαΐντ, στα βόρεια προάστια της Τύνιδας.

Συνολικά 88 έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη σε βάρος του πρώην προεδρικού ζεύγους, μελών της οικογένειας Μπεν Άλι, πρώην υπουργών και αξιωματούχων του καθεστώτος. Μεταξύ των κατηγοριών περιλαμβάνονται ανθρωποκτονίες, κατάχρηση εξουσίας, αρχαιοκαπηλεία, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και άλλες.

Ο Μπεν Άλι έχει ζητήσει από ένα γνωστό Λιβανέζο δικηγόρο να αναλάβει την υπεράσπισή του στα τυνησιακά και τα διεθνή δικαστήρια.




ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ- ΚΑΝΕ LIKE