Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Ιαπωνία: Φόρος τιμής στους νεκρούς με διαδηλώσεις κατά των πυρηνικών


Συγκεντρώσεις κατά των πυρηνικών σταθμών πραγματοποιήθηκαν σήμερα Σάββατο στην.. . Ιαπωνία, τρεις μήνες μετά το σεισμό της 11ης Μαρτίου και το φονικό τσουνάμι που τον ακολούθησε.
Παράλληλα, οι Ιάπωνες πολίτες τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τα 23.500 θύματα που άφησε πίσω της η καταστροφική μανία των φυσικών φαινομένων που έπληξαν την Ιαπωνία τον περασμένο Μάρτιο.
Ειδικότερα, στο Τόκιο και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας χιλιάδες πολίτες απαίτησαν να κλείσουν όλοι οι πυρηνικοί σταθμοί στη χώρα.
«Ηρθε ο καιρός να περάσουμε σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας» ήταν η δήλωση του Κούμι Νάιντο επικεφαλής της οργάνωσης Greenpeace κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης του Τόκιο που έγινε στο τεράστιο πάρκο Γιογιόγκι.
Της συγκέντρωσης ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Ιαπωνικής πρωτεύουσας με τους διαδηλωτές να κρατούν ηλιοτρόπια και μαργαρίτες και να φωνάζουν συνθήματα κατά της πυρηνικής ενέργειας.
Άλλη πορεία κατέληξε στην έδρα της Tepco, της ηλεκτρικής εταιρείας που είναι υπεύθυνη για το εργοστάσιο της Φουκουσίμα.
Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανώ που όλα έγραφαν τα συνθήματα: «Δεν θέλουμε πυρηνικά εργοστάσια», «Η πυρηνική ενέργεια είναι επικίνδυνη».
Ο ιάπωνας πρωθυπυοργός Ναότο Καν , που κατηγορήθηκε ότι δεν ενήργησε ταχέως και χειρίστηκε μάλλον κακά το τραγικό γεγονός προτίμησε να πάει σήμερα στη συγκέντρωση που έγινε στο λιμάνι Καμαϊσι.
«Είμαι αποφασισμένος να κάνω πράξη όλα όσα άκουσα σήμερα», υποσχέθηκε απευθυνόμενος στο πλήθος.
"