Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

«Ο ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ»

Την αλλαγή του ονόματος της αλ Κάιντα εξέταζε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν προκειμένου να τονίσει τη θρησκευτική διάσταση της εξτρεμιστικής οργάνωσης, δήλωσε σήμερα Αμερικανός αξιωματούχος υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του, επικαλούμενος έγγραφα που βρέθηκαν...
στην οικία του. Μεταξύ των εγγράφων υπάρχει μία επιστολή, χωρίς ημερομηνία, στην οποία ο Οσάμα Μπιν Λάντεν εξετάζει διάφορες ονομασίες, που θα μπορούσαν να αντικατοπτρίζουν καλύτερα τον τζιχάντ (ιερό πόλεμο), δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Αρχικά, η οργάνωση ονομάστηκε Αλ Κάιντα Αλ Τζιχάντ, που σημαίνει «Η βάση του ιερού πολέμου», αλλά ο κόσμος χρησιμοποιούσε μόνο το πρώτο σκέλος, με αποτέλεσμα η λέξη 'τζιχάντ' να μην ακούγεται, κάτι που προκαλούσε ανησυχία στον Μπιν Λάντεν, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.
'Από την άποψή του, αυτό αφαιρούσε τη θρησκευτική πτυχή της αποστολής της Αλ Κάιντα και επέτρεπε στη Δύση να την περιγράφει ως μια οργάνωση που δεν σχετίζεται με ένα θρησκευτικό κίνημα' σημείωσε.
'Ο Μπιν Λάντεν ήθελε οι ΗΠΑ να θεωρείται ότι έχουν εμπλακεί σε έναν πόλεμο κατά του Ισλάμ. Αυτό που τον απογοήτευε ήταν ότι οι άνθρωποι είδαν τον αγώνα κατά της Αλ Κάιντα ως αυτό που είναι πραγματικά, ως μια προσπάθεια για την καταπολέμηση μιας βίαιης οργάνωσης και όχι ως ένα θρησκευτικό πόλεμο' πρόσθεσε.
Η επιστολή αυτή πιθανώς να συντάχθηκε λιγότερο από δύο χρόνια πριν αλλά σύμφωνα με τον αξιωματούχο δεν είναι γνωστό σε ποιον απευθυνόταν και αν εστάλη ή όχι.
Στην επιστολή του, ο Μπιν Λάντεν αναφέρει μερικά ονόματα, όπως η 'Taifat al Tawhed Wal Jihad' που σημαίνει 'οργάνωση του μονοθεϊσμού και του ιερού πολέμου' ή 'Jama'at I'Adat al Khilafat al Rashida', που σημαίνει 'οργάνωση για την αποκατάσταση του χαλιφάτου'.
"