Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Προειδοποιήσεις Ισραήλ στον ΟΗΕ για το στολίσκο της Γάζας

Το Ισραήλ προειδοποίησε τον ΟΗΕ ότι ο νέος στολίσκος που αναμένεται να ταξιδέψει...


προς τη Λωρίδα της Γάζας για να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια αψηφώντας τον ισραηλινό αποκλεισμό μπορεί να οδηγήσει σε κλιμάκωση της βίας.



«Το Ισραήλ καλεί όλα τα κράτη να κάνουν τα πάντα προκειμένου να μην επιτρέψουν να πραγματοποιηθεί η αποστολή του στολίσκου και να προειδοποιήσουν τους πολίτες τους για τους κινδύνους που συνδέονται με τη συμμετοχή τους σε τέτοιες επιζήμιες προκλήσεις», δήλωσε ο Ρον Πρόσορ, ο νέος πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ.



«Αυτή η πρόκληση, που ξεκίνησε με το πρόσχημα ότι παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια, έχει ξεκάθαρο στόχο να εξυπηρετήσει μία εξτρεμιστική πολιτική ατζέντα και ενδέχεται να έχει επικίνδυνες συνέπειες», πρόσθεσε ο Πρόσορ σε επιστολή που απηύθυνε στον ΟΗΕ.



Το Ισραήλ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα επιτρέψει στο νέο αυτό στολίσκο, που αναμένεται να αναχωρήσεις στις 25 και 26 Ιουλίου, να φτάσει στη Λωρίδα της Γάζας.

Εξάλλου στην επιστολή του προς τον ΟΗΕ ο ισραηλινός πρεσβευτής αναφέρει ότι πολλές από τις ομάδες που συμμετέχουν στο στολίσκο «διατηρούν δεσμούς με εξτρεμιστικές και τρομοκρατικές οργανώσεις, μεταξύ αυτών και η Χαμάς».



Πριν από ένα χρόνο, εννέα τούρκοι ακτιβιστές σκοτώθηκαν από την επίθεση ισραηλινών κομάντο εναντίον του προηγούμενου στολίσκου που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Ο ΟΗΕ αναμένεται να δημοσιοποιήσει τον επόμενο μήνα την έκθεση του για αυτή την επίθεση.



newsbomb.gr