Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Οι «Αγανακτισμένοι» φέρνουν κέρδη!

Imagerous - Free Image HostingΟι συγκεντρωμένοι ωφελούν τα καταστήματα του Συντάγματος Χρυσές δουλειές κάνουν
, ελέω «Αγανακτισμένων» οι καταστηματάρχες και οι ιδιοκτήτες περιπτέρων στην πλατεία Συντάγματος. Από την ημέρα που άρχισαν οι κινητοποιήσεις, η προσέλευση στα μαγαζιά του είναι αθρόα. Ωστόσο, οι άνθρωποι είναι πιο σφιχτοχέρηδες, με αποτέλεσμα ο τζίρος να μην είναι ανάλογος του όγκου της πελατείας.

Ωστόσο, αρκετά είναι τα παράπονα, από καταστηματάρχες των γύρω δρόμων, οι οποίοι μιλάνε για τη χειρότερη οικονομική συγκυρία των τελευταίων χρόνων αλλά και από τους πλανόδιους «ταχυφαγοποιούς», οι οποίοι βρίσκονται επί της πλατείας.

«Έχουμε πολύ κόσμο κάθε μέρα. Ειδικά τις δύο Κυριακές των πανευρωπαϊκών κινητοποιήσεων, η ουρά έφθανε μέχρι έξω από το κατάστημα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ελένη, σερβιτόρος γνωστού καφέ κάτω από την πλατεία Συντάγματος.

«Είναι λογικό να έχει λίγο παραπάνω δουλειά, αφού έρχεται και παραπάνω κόσμος στην πλατεία», αναφέρει ο Σίμος, ιδιοκτήτης περιπτέρου στην πλατεία, προσθέτοντας, ότι «δεν πρόκειται να διαρκέσει για πάντα, αλλά είναι μια καλή ανάσα για πολλούς».

Οι καταστηματάρχες στους γύρω δρόμους, κάνουν λόγο για μία σχετική αύξηση της κίνησης, χωρίς αυτό να συνεπάγεται και περισσότερα έσοδα, επισημαίνοντας ότι η ο τζίρος τους έχει συνεχή πτωτική τάση, λόγω της οικονομικής συγκυρίας.

«Έχει λίγο παραπάνω κίνηση, λόγω της συγκέντρωσης, αλλά δεν κάνουμε μεγαλύτερο τζίρο. Ο κόσμος έρχεται και κοιτάει, αλλά δεν αγοράζει, γιατί δεν έχει λεφτά», λέει ο κ. Μαστρογιάννης, ιδιοκτήτης καταστήματος ένδυσης στο κέντρο.

«Το καλό με αυτή την συγκέντρωση είναι ότι είναι ειρηνική και οι δρόμοι είναι ανοιχτοί. Συνήθως κλείνουν οι δρόμοι, ύστερα πέφτουν τα καπνογόνα. Οι αστυνομικοί φοράνε μάσκες, οι διαδηλωτές διαλύονται και οι καταστηματάρχες μένουμε μόνοι μας, να αναπνέουμε χημικά. Ούτε λόγος για πελάτες», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Θοδωρής Κιάτσης, ιδιοκτήτης πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ, στο κέντρο. «Τουλάχιστον με αυτή τη συγκέντρωση, μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας και γλιτώσαμε και τα χημικά», λέει και επισημαίνει την πολύ μεγάλη πτώση του τζίρου, ανεξάρτητα από την κίνηση.

Δεκάδες είναι και οι καντίνες που έχουν στηθεί στην πλατεία Συντάγματος. Οι ιδιοκτήτες τους κάνουν λόγο για πάρα πολύ χαμηλό τζίρο.

«Την Κυριακή, έβγαλα μεροκάματο 26 ευρώ. Ο κόσμος είναι στατικός και δεν αγοράζει από εμάς» είπε ο κ. Γιώργος, επισημαίνοντας ότι μεγάλη ζημιά για τη δουλειά τους είναι η παραπληροφόρηση, όπως είπε, από τα ΜΜΕ, τα οποία μιλάνε για ακριβές τιμές και κακή ποιότητα.

newsbeast.gr