Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011

ΟΜΠΑΜΑ-ΜΕΡΚΕΛ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Στις συγκρούσεις στο Αφγανιστάν και τη Λιβύη καθώς και στην κρίση στην ευρωζώνη αναμένεται να επικεντρωθούν οι συνομιλίες της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελας Μέρκελ και του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα. Η καγκελάριος πραγματοποιεί...

επίσημη επίσκεψη στην Ουάσιγκτον.

Η Γερμανίδα καγκελάριος αναμένεται επίσης να επισημάνει την στήριξη της Ευρώπης προς την Γαλλίδα υπουργό Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ, στη θέση του πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν. Οι ΗΠΑ δεν έχουν στηρίξει ανοιχτά την Λαγκάρντ, λέγοντας ότι επιθυμούν να δουν τον καταλληλότερο υποψήφιο να διαδέχεται τον Στρος Καν.

Η κυβέρνηση Ομπάμα έχει αφήσει να εννοηθεί ότι αναμένει την Ευρώπη, δηλαδή και την Γερμανία, να διαχειριστεί το θέμα του οικονομικού χρέους της Ελλάδας.

Ερωτηθείς th Δευτέρα για το αν οι ΗΠΑ θα στήριζαν την επιπρόσθετη οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ, είπε ότι η Ευρώπη διαθέτει από μόνη της τα μέσα για να συνδράμει την Ελλάδα.

Η Μέρκελ αναμένεται να εκφράσει την άρνηση της Γερμανίας για περαιτέρω χρηματοδότηση της Ελλάδας, δήλωσε ο Τόμας Κλάινε-Μπρόκοφ, διευθυντής του γερμανικού Ταμείου Μάρσαλ στην Ουάσιγκτον.
"