Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Η «εσωτερική επανάσταση» στο ΠΑΣΟΚ κρίνει και τον ανασχηματισμό

Μετά την κίνηση ομάδας βουλευτών που οδήγησε στη σύγκληση της ΚΟ …


του ΠΑΣΟΚ σήμερα στις 16:00 το απόγευμα, υπάρχει αναστολή προσωρινή και στο σχηματισμό νέας κυβέρνησης από τον πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου.

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει αντιληφθεί ότι δε μπορεί να προχωρήσει στην αναγγελία μίας νέας κυβέρνησης όταν υπάρχει μία ραγδαία εξελισσόμενη αμφισβήτηση από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την παρουσία τους κ.Παπανδρέου στην ηγεσία του κόμματος.

Είναι πλέον γεγονός τετελεσμένο ότι θα τεθεί θέμα ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στην ΚΟ, αυτή την ώρα γίνεται αγώνας μεταξύ των δύο παρατάξεων (αυτοί που θέλουν αλλαγή ηγεσίας κι αυτοί που υποστηρίζουν Παπανδρέου) και θα ήταν οξύμωρο και εντελώς εξωφρενικό να αναγγέλλεται νέα κυβέρνηση από έναν πρωθυπουργός υπό αμφισβήτηση από τους ίδιους τους βουλευτές του.

Ο κ.Παπανδρέου θα μιλήσει σκληρά στην Κ.Ο. θα βάλει εκβιαστικά διλήμματα του στυλ «ή εμένα ή το χάος» σε μία τελευταία προσπάθεια να συγκρατήσει τις διαρροές ακόμα και κορυφαίων στελεχών, όπως την Α.Διαμαντοπούλου, η οποία πριν από λίγη ώρα ζήτησε το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης.



newsbomb