Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Ιερόδουλη ...ζητά αποζημίωση για βιβλίο που υποστηρίζει οτι αναφέρεται στη ζωή της !

"

Από τα βιβλιοπωλεία και τη μικρή οθόνη, η γνωστή ιστορία της Ελένης της πόρνης μεταφέρεται στις δικαστικές αίθουσες. Η Ελένη Σωκράτους αξιώνει αποζημιώσεις. Η παρουσιαζόμενη ως η πραγματική Ελένη η πόρνη, καταχώρησε αγωγή ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας αξιώνοντας αποζημιώσεις μέχρι 2 εκατομμύρια ευρώ από τη...

συγγραφέα του γνωστού βιβλίου, Αννίτα Νικολάου
.

Με την αγωγή η Ελένη Σωκράτους αξιώνει «επαυξημένες και τιμωρητικές αποζημιώσεις και απόδοση λογαριασμών της εναγόμενης ως προς τα κέρδη από την παραβίαση των δικαιωμάτων της ενάγουσας και τη χρήση εμπιστευτικών της πληροφοριών ή στοιχείων της ιδιωτικής της ζωής».
Δική μου η ιστορία λέει πρώην ιερόδουλη
Το βιβλίο της εναγόμενης Αννίτας Νικολάου κυκλοφόρησε το 2007 με τον τίτλο «Ελένη η πόρνη, ένας άγγελος στην κόλαση» και το 2010 υπεγράφη συμφωνία με τηλεοπτικό σταθμό για μεταφορά της ιστορίας του βιβλίου στην τηλεόραση, όπως και έγινε.
Στις λεπτομέρειες της έκθεσης απαίτησης σημειώνεται ότι το βιβλίο αναφέρεται στη ζωή μιας γυναίκας η οποία εργάστηκε ως ιερόδουλη στην Πλατεία Ηρώων στη Λεμεσό. Υποδεικνύεται, επίσης, ότι «στο εξώφυλλο του βιβλίου αναφέρεται στην ιστορία της ηρωίδας όπως αυτή την αφηγήθηκε στην εναγόμενη, βγαλμένη μέσα από τα μυστικά που κρύβονται στο βούρκο της πορνείας και τους οίκους ανοχής».
Η ενάγουσα υποστηρίζει ότι το βιβλίο αναφέρεται στην προσωπική της ζωή και στηρίζεται σε πληροφορίες που είχε δώσει εμπιστευτικά στην εναγόμενη και αναφέρονταν στην προσωπική της ζωή όταν, από πολύ μικρή ηλικία υποχρεώθηκε να εργαστεί σε οίκους ανοχής.






"