Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Το ανεξερεύνητο Τρίγωνο των Βερμούδων

Το Τρίγωνο των Βερμούδων ή Τρίγωνο του Διαβόλου, όπως αλλιώς ονομάζεται, είναι μια περιοχή γεμάτη μυστήριο
και κινδύνους.

Γεωγραφικά βρίσκεται στο τρίγωνο που ορίζεται από το Miami της Florida, το San Juan του Puerto Rico και τα νησιά των Βερμούδων και αποτελεί σταυροδρόμι ναυσιπλοΐας και αεροδιαδρόμων.
Οι καιρικές συνθήκες και τα μετεωρολογικά φαινόμενα, που επικρατούν εκεί, είναι έντονα και πολλές φορές εντελώς απρόβλεπτα.



Η περιοχή χαρακτηρίζεται από έντονες καταιγίδες και κυκλώνες. Οι καταιγίδες φορτίζουν την ατμόσφαιρα με στατικό ηλεκτρισμό, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται το φαινόμενο της Φωτιάς (St. Elmo). Δηλαδή, δημιουργείται ένα αδύναμο φως στο περίγραμμα των αντικειμένων. Οι δε κυκλώνες, παρασύρουν μάζες νερού σε πολύ μεγάλο ύψος.

Κοντά στην περιοχή του Τριγώνου, ρέει το ρεύμα του Κόλπου του Μεξικού (Gulf Stream) με διαφορετικές θερμοκρασίες από τον υπόλοιπο ωκεανό, αυξημένη περιεκτικότητα σε αλάτι και κατά τόπους, στρώματα ομίχλης. Εκεί, πνέουν πολύ δυνατοί και αιφνίδιοι άνεμοι, που σηκώνουν τεράστια κύματα και δημιουργούν έντονα καιρικά φαινόμενα.

Στην περιοχή του τριγώνου βρίσκεται και η θάλασσα των Σαργασσών ή (η θάλασσα των χαμένων πλοίων) όπως την αποκαλούσαν από παλιά οι πειρατές αλλά και οι ναυτικοί γενικότερα, που αποτελεί ένα πολύ ιδιόμορφο κομμάτι του ωκεανού δηλαδή μια θάλασσα γεμάτη φύκια που επιπλέουν, ενώ ο βυθός της έχει τεράστιο βάθος, που πολλές φορές αγγίζει τα 5.000 ή και 7.000 μέτρα. Πολλά ιστιοφόρα παγιδεύονταν εκεί λόγω της άπνοιας ή λόγω του ότι μπλέκονταν στα φύκια και είτε δε βρίσκονταν ποτέ ή βρίσκονταν αργότερα, χωρίς φυσικά επιζώντες, αφού τα πληρώματα είχαν πεθάνει από έλλειψη τροφής και νερού. Στην περιοχή αυτή, οι δορυφόροι έχουν ανακαλύψει στο βυθό υπολείμματα από τείχη και ψηλά οικοδομήματα, που μοιάζουν με πυραμίδες, καθώς και υπολείμματα από κρυσταλοποιημένη λάβα. Για το λόγο αυτό αρκετοί επιστήμονες υποστηρίζουν, ότι ίσως εκεί να βρίσκεται η χαμένη Ατλαντίδα...

Από τα παλαιότερα χρόνια, οι θάλασσες της περιοχής έκρυβαν πολλούς κινδύνους για τους ναυτικούς και αργότερα, έγιναν γνωστές από τις πολυάριθμες εξαφανίσεις» πλοίων, υποβρυχίων και αεροσκαφών, κάτω από εντελώς αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Από τη δεκαετία του ’50 άρχισαν να γίνονται γνωστές εξαφανίσεις πλοίων και αεροσκαφών στην περιοχή, με έξαρση στα ανεξήγητα αυτά φαινόμενα, τις δεκαετίες του ’60 και του ’70. Υπάρχουν πολλές αναφορές σε καταγεγραμμένες συνομιλίες πιλότων, λίγο πριν εξαφανιστούν μαζί με τα αεροσκάφη τους, όπου περιγράφουν τις περίεργες συνθήκες που προηγήθηκαν πριν χαθούν για πάντα στο τρίγωνο.

liako.gr
"