Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Παπαρήγα: Δεν δημιούργησε το χρέος ο λαός

Σ υ νέντευξη τύπου παραχώρησε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ …

με αφορμή τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις. Η Α. Παπαρήγα αρνήθηκε να ασχοληθεί με την «οπερέτα της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, σωτηρίας, συνεργασίας, ούτε με την οπερέτα του ανασχηματισμού. Αυτά πια είναι για γέλια. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι ο λαός τούτη την ώρα να έχει τα μάτια του ορθάνοιχτα και το μυαλό του σε πλήρη εγρήγορση, εντελώς ξύπνιο 100%».

Η Γ.Γ. του ΚΚΕ τόνισε ότι το αίτημα για εκλογές σήμερα είναι υπερώριμο, σημειώνοντας ότι αυτοί που θέλουν τη συναίνεση, αυτοί που δεν την ήθελαν χτες, θα τη θελήσουν μετά τις εκλογές.


«Προκειμένου να τσακώνονται μεταξύ τους για το ποια μορφή χρεοκοπίας θα γίνει, πόσο θα χάσουν οι γαλλικές, οι γερμανικές, οι ελβετικές, οι ελληνικές τράπεζες και διάφοροι επιχειρηματικοί όμιλοι, πρέπει να έχουν ελεύθερο έδαφος, από τη μεριά του ελληνικού λαού και των λαών της Ευρώπης, για να κουμαντάρουν τους ανταγωνισμούς και τις διαφωνίες τους, αφού στο κάτω-κάτω τους ενώνει η πεποίθηση και η θέληση να μην αφήσουν τίποτα όρθιο, όσον αφορά την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα όλης της Ευρώπης, βεβαίως και της Ελλάδας».

Η Α. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι η πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων στην Ελλάδα επιδιώκει συναίνεση. «Είναι οι θέσεις που έχουν τα κόμματα. Καταρχήν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και η Δημοκρατική Συμμαχία, το κόμμα που ονομάζεται ΛΑ.Ο.Σ., είναι έτοιμοι, απλώς θα κοιτάξουν την κατάλληλη στιγμή. Αν θέλετε, και η Δημοκρατική Αριστερά ταλαντεύεται. Υπάρχει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτός με τον τρόπο του συμβάλλει στη συναίνεση», σημείωσε η κα Παπαρήγα.

«Εμείς λέμε ότι αυτή τη στιγμή η ευθύνη βρίσκεται στα χέρια των εργατών, των υπαλλήλων, των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων, της νεολαίας και των γυναικών που ανήκουν στα εργατικά λαϊκά στρώματα και σε αυτούς πως έως τώρα με τη στάση τους, με τη συμπεριφορά τους, με την ψήφο τους, από πλάνη, από αυταπάτη στήριζαν την εναλλαγή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Πρέπει, λοιπόν να ξεμπερδέψουν από αυτά τα ταμπού. Τους καλούμε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, στις εκλογές και στους αγώνες, στους αγώνες και στις εκλογές, ανεξάρτητα αν έχουν διαφορές μαζί μας για τα ζητήματα του σοσιαλισμού.


Εμείς καλούμε το λαό να υιοθετήσει πολύ συγκεκριμένα μια θέση μας. Μας έχουν τρελάνει κυριολεκτικά με το χρέος, που δεν το δημιούργησε ο λαός, δεν το δημιούργησαν οι λαοί της Ευρώπης.

Εμείς είμαστε έτοιμοι ως κόμμα, έχουμε την εμπειρία, τη μαχητικότητα και τη σταθερότητα να συμβάλουμε ώστε ο λαός να μην πέσει σε παγίδες».



newsbomb

"