Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Κοινό μέτωπο Ισπανίας-Αυστρίας για στήριξη της Ελλάδας

Η Ισπανίδα υπουργός Οικονομικών, Ελένα Σαλγκάδο, δήλωσε σήμερα πως εκτιμά ότι η Ελλάδα θα λάβει τα κεφάλαια που απαιτούνται για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της του Ιουλίου και Αυγούστου.

Η χθεσινή συνάντηση με τους...






ομολόγους της στην Ευρωζώνη ήταν θετική όπως τόνισε, με τις διαφορετικές απόψεις να πλησιάζουν η μία την άλλη και τους υπουργούς να υιοθετούν μία εποικοδομητική προσέγγιση όπως και το ΔΝΤ, ενώ η προσεχής συνάντησή τους την Κυριακή θα έχει θετική κατάληξη.



«Πολύ βραχυπρόθεσμα αυτό σημαίνει πως θα διατεθούν τα αναγκαία στην Ελλάδα κεφάλαια για την εξυπηρέτηση του χρέους της τον Ιούλιο και Αύγουστο» δήλωσε.



Σημειώνεται πως αντικείμενο των συζητήσεων είναι το πώς θα κάνουν τους ιδιώτες επενδυτές να μοιραστούν το κόστος ενός δεύτερου πακέτου διάσωσης μέσα σε δύο χρόνια χωρίς να προκαλέσουν μία ακόμη χειρότερη χρηματοπιστωτική κρίση.



Στο μεταξύ, η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ, δήλωσε πως «αν αφεθεί η Ελλάδα να χρεοκοπήσει, θα μπορούσε να προκληθεί μία αλυσιδωτή αντίδραση με ολέθριες συνέπειες για τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης», μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερ.



«Αν οι ευρωπαϊκές χώρες στείλουν απότομα την Ελλάδα στη χρεοκοπία, το κύμα από το σοκ αυτό διακινδυνεύει να προκαλέσει ντόμινο και να θέσει σε σοβαρές δυσκολίες άλλες χώρες», τόνισε η κυρία Φέκτερ μιλώντας στην αυστριακή Βουλή - μετά από αίτημα της Αντιπολίτευσης - για τα προγράμματα διάσωσης στην Ευρωζώνη.



«Δεν μπορεί να προβλεφθεί ποιος μπορεί να πληγεί», είπε η υπουργός, προτείνοντας ως σοφότερη επιλογή την στήριξη της Ελλάδας ώστε να μειώσει το χρέος της


enet.gr



"