Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης στον απόηχο του διαγγέλματος του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και στην πρόθεση του να προχωρήσει σε ανασχηματισμό. «Η νέα κυβέρνηση εκλαμβάνεται μόνο ως υπηρεσιακή», ανέφερε ο...
Γιώργος Καρατζαφέρης, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου για ανασχηματισμό.
«Η σημερινή εικόνα του αυτοαναιρούμενου πρωθυπουργού αποτελεί απτή απόδειξη της κατάρρευσης του ίδιου και της κυβέρνησης του κάτω από το βάρος της αποτυχημένης πολιτικής του μνημονίου» ήταν το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ανακοίνωση του τονίζει για ακόμη μια φορά την ανάγκη για προσφυγή στις κάλπες.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, χαρακτηρίζει κατώτερες των περιστάσεων τις ηγεσίες των δυο μεγάλων κομμάτων και σημειώνει ότι κανείς από τους δύο δεν έβαλε σε δεύτερη προτεραιότητα τον εαυτό του και το κόμμα του, ενώ έκανε λόγο για "ναυάγιο", το οποίο, όπως είπε, θα γίνει η απαρχή πολλών δεινών.

«Το δικομματικό πολιτικό σύστημα επιβεβαίωσε ότι εκτός από φθαρμένο και αποτυχημένο, είναι πλέον και γραφικό. Οι χειρισμοί του πρωθυπουργού οδηγούν τη χώρα σε μια κυβέρνηση που στο όνομα του ανασχηματισμού επιδιώκει τον εξωραϊσμό μιας αδιέξοδης πολιτικής», ήταν το σχόλιο της Δημοκρατικής Αριστεράς στο διάγγελμα Παπανδρέου.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, κα. Αλέκα Παπαρήγα, θα τοποθετηθεί την Πέμπτη σε συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει στις 12:00 το μεσημέρι. Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό.
"