Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Εδώ Σισέ εκεί Σισέ, που θα πάει ο Τζιμπρίλ…;


Έχει δηλώσει πως αγαπάει τον Παναθηναϊκό. Έχει δηλώσει πως αγαπάει την Ελλάδα...






Ωστόσο όταν κρίνεται το μέλλον ενός ποδοσφαιριστή με την αξία του Σισέ, ο παίκτης ως επαγγελματίας, οφείλει να σκεφτεί το καλύτερο για το ίδιο του το μέλλον.



Μπορεί να έγινε τραγούδι στα χείλη των Παναθηναϊκών όλης της Ελλάδας, μπορεί να ένιωσε πολλές φορές κομμάτι από τη σύγχρονη ιστορία του «τριφυλλιού», αλλά ο Τζιμπρίλ Σισέ θα αφήσει πίσω του τον «ΠΑΟ που τον… αγάπησε» και θα συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα του εξωτερικού.



Οι λόγοι, είναι λίγο- πολύ γνωστοί. Τόσο τα οικονομικά δρώμενα στον ιστορικό σύλλογο όσο και η γενικότερη κατάσταση στη χώρα μας (σε ποδόσφαιρο και κοινωνία), είναι κάποιοι από αυτούς. Δεν πρόκειται όμως να αναλύσουμε τους λόγους της φυγής του Γάλλου, αλλά τους πιθανούς προορισμούς του.



Στην προσπάθεια να εντοπίσουμε τις ομάδες που έχουν ενδιαφερθεί ή έστω έχει γραφτεί ενδιαφέρον από τον Τύπο για τον Γάλλο στράικερ, καταλήξαμε σε 18+1 (!) ομάδες, εντελώς πρόχειρα και με τον φόβο μήπως αφήσουμε κάποια παραπονεμένη.



Ξεκινάμε με τα πιο πρόσφατα. Η Λάτσιο βρίσκεται σε συνεχόμενο «φλερτ» με τον άσο του ΠΑΟ, με τους Ιταλούς συνάδελφους να ασχολούνται περισσότερο με τον Τζιμπρίλ, παρά με τους υπάρχοντες παίκτες τους, δηλώνοντας πως η συμφωνία έχει επιτευχθεί και ο Σισέ θέλει «σαν τρελός Ρώμη». Για να κλείσουμε το κεφάλαιο Ιταλία, η «Μεγάλη Κυρία» του ιταλικού ποδοσφαίρου Γιουβέντους έχει δείξει πως θέλει τον Τζιμπρίλ, στην προσπάθεια της να λύσει το επιθετικό της πρόβλημα.



Και αφού πιάσαμε τους γείτονες, ας πάμε στην Τουρκία. Εκεί οι συμπαθητικοί κατά τ’ άλλα Τούρκοι δίνουν γη και ύδωρ για τον Σισέ, δηλώνοντας πως η Γαλατάσαράι θα είναι η επόμενη ομάδα του. Έντονο είναι το ενδιαφέρον και της φετινής πρωταθλήτριας Φενέρμπαχτσε.



Το… πανηγύρι όμως γίνεται αλλού. Στην πατρίδα του Τζιμπρίλ. Οι Μαρσέιγ, Ρεν, Παρί Σεν Ζερμέν και Μπορντό είναι οι κύριοι μνηστήρες του Τζιμπρίλ προσπαθώντας να πετύχουν τον επαναπατρισμό του.



Στην… ποδιά του Σισέ «σφάζονται» και στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Ομάδες από την Premier League, έχουν δείξει ότι ποντάρουνε πάνω του για να βάλει τέλος στην επιθετική τους αφλογιστία. Άστον Βίλα, Νιούκαστλ, Έβερτον, Φούλαμ, Μπλάκμπερν και Μπέρμιγχαμ είναι έξι πιθανοί προορισμοί στο «Νησί» για τον Γάλλο.



Για το τέλος αφήσαμε κάποια (με όλο το σεβασμό) «κουφά». Σύμφωνα πάντα με δημοσιεύματα, οι Λος Άντζελες Γκάλαξι και οι Σιάτλ Σάουντερς, θέλουν να κάνουν κάτοικο Αμερικής τον Τζιμπρίλ, ενώ εκτός των ομάδων του MLS, η Αλ Αχλί από τα Εμιράτα «καίγεται» για τον Σισέ. Κλείνοντας, να θυμίσουμε το ενδιαφέρον της Βιγιαρεάλ και της … Ρεάλ για τα… πόδια του Τζιμπρίλ, χωρίς όμως (ειδικά για τη Ρεάλ) τα δημοσιεύματα να στέκουν και πολύ.



Φτάσαμε αισίως τις 19 (μαζί με τη Ρεάλ) ομάδες που σύμφωνα με δημοσιεύματα σκέφτονται να κινηθούν για τον Γάλλο σούπερ-σταρ. Φυσικά η καταμέτρηση συνεχίζεται ενώ δεν βρισκόμαστε ούτε στα μισά του καλοκαιριού… Ποίος τη χάρη σου Τζιμπρίλ;



http://theplayer.gr/




"