Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Πρόεδρε, την Τετάρτη έχει έκλειψη…


Της Βάλιας Μπαζού.
…και μάλιστα ολική! Σύμφωνα με το λεξικό του Μπαμπινιώτη, έκλειψη, κυριολεκτικά, σημαίνει «η κατάσταση απουσίας, ανυπαρξίας προσώπου, πράγματος ή φαινομένου».

Και είναι επίσης «η μερική ή ολική συσκότιση ουράνιου σώματος από παρεμβολή άλλου».

Στον θαυμαστό κόσμο του πλανήτη μας, στο θαυμαστό μικρόκοσμο της χώρας μας, η 15η Ιουνίου, θα γραφτεί στην ιστορία ως η μέρα που βιώσαμε σε υπερθετικό βαθμό όλες τις ερμηνείες μιας λέξης.

Την απουσία, την ανυπαρξία και το κατακόκκινο φεγγάρι.

Υ.Γ

Στην προσφώνηση «Πρόεδρε» μπορείτε να φαντασιωθείτε όποιον θέλετε, τον Γιώργο ή τον Αντώνη.

Υ.Γ2

Ακόμα και αστρονομικά, η ολική έκλειψη της 15ης Ιουνίου, επηρεάζει τα μεταβλητά ζώδια όπως είναι οι δίδυμοι, όπως είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς.

Και όπως προειδοποιεί τους διδύμους ο Γιώργος Πανόπουλος… «Να θυμίσω κάτι που πιθανόν και διαισθητικά να γνωρίζετε: ότι τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω από τις εκλείψεις είναι σημαντικά. Ειδικότερα: οτιδήποτε σοβαρό ξεκινάει μια (1) εβδομάδα πριν την έκλειψη θα έχει απροσδόκητα αποτελέσματα, αποτελέσματα που δεν είχες υπολογίσει. Οπότε εάν είναι δυνατόν ανάβαλε σημαντικές αποφάσεις και ξεκινήματα για μία (1) εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση της έκλειψης».

Υ.Γ3

Είπα να βάλω ένα βίντεο με γραφικά για την ολική έκλειψη σελήνης από τη NASA αλλά μετά σκέφθηκα ότι η Bonnie Tyler αφηγείται καλύτερα.
ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
Sourta-ferta
"