Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Τραγωδία για τη μεγάλη φωνή του ελληνικού πενταγράμμου Μάγια Μελάγια

Τραγωδία για τη μεγάλη φωνή του ελληνικού πενταγράμμου Μάγια Μελάγια. Το διαμέρισμά της στην καρδιά της Αθήνας, στην Αγίου Μελετίου, τυλίχτηκε στις φλόγες και εκείνη γλίτωσε από θαύμα.


























Είναι το δεύτερο μεγάλο χτύπημα της μοίρας μέσα σε λίγο διάστημα, αφού πρόσφατα έχασε και την αδελφή της, μοναδικό της άνθρωπο σε αυτή τη ζωή. Το σπίτι της καταστράφηκε και η ίδια φιλοξενείται στο διαμέρισμα γείτονα και καλού της φίλου.


Η γυναίκα-θρύλος του τραγουδιού πριν από λίγες μέρες βρέθηκε μέσα στις φλόγες και παραλίγο να καεί ζωντανή. Η φωτιά στο σπίτι της προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα της τηλεόρασης και αστραπιαία εξαπλώθηκε παντού. Η ίδια, διασχίζοντας τις φλόγες, κατάφερε να βγει στον δρόμο. Λίγη ώρα αργότερα η Πυροσβεστική κατόρθωσε να «δαμάσει» τις φλόγες και να αποσοβήσει τον κίνδυνο να επεκταθεί και στα διπλανά διαμερίσματα.


Οσο για το σπίτι της τραγουδίστριας, υπέστη μεγάλες ζημιές και δεν είναι κατοικήσιμο - για την ώρα τουλάχιστον.


Φίλοι και γείτονες βλέποντας την καταστροφή έσπευσαν για να της συμπαρασταθούν. Μάλιστα ο ηθοποιός Γιώργος Ματαράγκας, που μένει σε απόσταση αναπνοής και με τον οποίο συνδέεται φιλικά, προσφέρθηκε να τη φιλοξενήσει. Η Μάγια δέχτηκε με ευγνωμοσύνη την προσφορά του φίλου της και προσωρινά συγκατοικεί μαζί του έως ότου φτιάξει τις σοβαρές ζημιές που υπέστη ο δικός της χώρος.


Σε αυτή τη γειτονιά στην Αγίου Μελετίου η Μάγια Μελάγια ζει πολλά χρόνια και την έχει αγαπήσει. Ενα στενό πιο κάτω έμενε η κολλητή της φίλη, η αξέχαστη Σπεράντζα Βρανά, που πήγαινε και την έβλεπε σχεδόν καθημερινά.


Η τραγουδίστρια -παρουσία πληθωρική- είναι γυναίκα χαμηλών τόνων, ιδιαίτερα ευγενής, που αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας. Δεν δημιούργησε ποτέ σκάνδαλα και ακόμα και όταν βρισκόταν στο απόγειο της δόξας τηςς προτιμούσε να μιλά μόνο μέσα από τη δουλειά της.


Λίγο πριν έρθει αυτό το ατύχημα είχε χάσει την αγαπημένη της αδελφή και ο πόνος ήταν μεγάλος.


«Kάνω κουράγιο και αυτό το κακό που με βρήκε θα το ξεπεράσω!» είπε σε ανθρώπους τους χώρου της, που την αναζήτησαν για να την παρηγορήσουν και να της συμπαρασταθούν.
«Αύριο είναι μια καινούργια μέρα» έλεγε η Σκάρλετ Ο’ Χάρα στο «Οσα παίρνει ο άνεμος» και η Μάγια Μελάγια στρέφει όλη τη θετική της ενέργεια στο αύριο, που ευελπιστεί ότι θα είναι καλύτερο.


Η Μάγια Μελάγια είναι από τα πιο λαμπερά πρόσωπα που πέρασαν ποτέ από το ελληνικό τραγούδι. Το όνομά της είναι συνώνυμο του βελούδου των ματιών της. Αναβε φωτιές στο πέρασμά της και με τη γεμάτη νεύρο φωνή της πρόσφερε διασκέδαση δίχως όρια. Εύσημα όμως, πήρε και στην υποκριτική. Η φήμη της την είχε ξεπεράσει. Κάποτε κατέβηκε η Κατίνα Παξινού στην Επίδαυρο για να δώσει παράσταση στο αρχαίο θέατρο. Στην είσοδο τη σταμάτησε ο ενωμοτάρχης του Λυγουριού και τη ρώτησε πού πηγαίνει. Οταν αυτή του δήλωσε ότι είναι η Κατίνα Παξινού, της απάντησε: «Δεν με ενδιαφέρει, κυρία μου, δεν περνάς ούτε η Μάγια Μελάγια να είσαι…»


Με τη μελωδική φωνή της το κοινό αγάπησε τα τραγούδια «Κάθε λιμάνι και καημός», «Κοίτα ρε τι έπαθα», «Ροδόσταμο σε πότισα», «Σ’ αγαπώ σε όλες τις γλώσσες», «Μ’ έμαθες ν’ αγαπώ», «Το πεπρωμένο μου» και πολλά άλλα.








"