Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Για πάντα νέα: μύθοι και αλήθειες

Καταρρίπτουμε τους μύθους και σας αποκαλύπτουμε όλη την αλήθεια!


Μύθος: τα ακριβά αντιγηραντικά προϊόντα περιποίησης είναι πιο αποτελεσματικά.
Αλήθεια: ο σωστός καθαρισμός και η ενυδάτωση της επιδερμίδας είναι απαραίτητα για να διατηρήσετε τη νεανική εμφάνισή της σας χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία. Επενδύστε σε αυτά και φροντίστε την επιδερμίδα με πιο οικονομικά αντιγηραντικά καλλυντικά.


Μύθος: η διατροφή δεν έχει σχέση με τη γήρανση της επιδερμίδας
Αλήθεια: οι μελέτες φανερώνουν ότι οι γυναίκες που ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή, όχι μόνο δείχνουν νεότερες αλλά έχουν και καλύτερη ποιότητα δέρματος. Οι τροφές που είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθούν τα κύτταρα να παραμείνουν υγιή. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα επιλέξετε ένα πλούσιο σε λιπαρά χάμπουργκερ αντί για πράσινα λαχανικά, ίσως προσθέσετε χρόνια στην επιδερμίδα σας!

Μύθος: το να κοιμάσαι με το μακιγιάζ δεν κάνει μεγάλο κακό στην επιδερμίδα.
Αλήθεια: οι δερματολόγοι παραδέχονται ότι το να αφήνουμε το μακιγιάζ πάνω στην επιδερμίδα όλη τη νύχτα, είναι τεράστιο λάθος. Εκτός του ότι εμποδίζει την επιδερμίδα να αναπνέει με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σπυράκια, επιταχύνει τη διαδικασία της γήρανσης. Εάν επαναλαμβάνετε αυτή τη συνήθεια αρκετά συχνά, ίσως ξυπνήσετε μια μέρα με το ανεπιθύμητο πόδι της χήνας.

Μύθος: οι θεραπείες σε συνδυασμό με τα συμπληρώματα διατροφής που συνταγογραφούν οι γιατροί μπορούν να σταματήσουν τη διαδικασία της γήρανσης.
Αλήθεια: αν αναζητάτε «μυστικά» και φάρμακα που μπορούν να σας κρατήσουν νέες, μάλλον θα τα αναζητάτε για πάντα. Παρόλο που καθημερινά προκύπτουν εκπληκτικές έρευνες και πληροφορίες που σχετίζονται με τη διαδικασία της γήρανσης, καμία από αυτές δεν έχει οδηγήσει τους γιατρούς να πιστεύουν ότι ένα μαγικό χάπι μπορεί να βοηθήσει κάποιον να σταματήσει να γερνάει. Η καλύτερη συμβουλή που δίνουν είναι να διατηρούμε έναν υγιή και φυσικό τρόπο ζωής.

fashionlove.gr
"