Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Ποιος πάει την Φουρέιρα στα δικαστήρια;

Ποιος πάει την Φουρέιρα στα δικαστήρια;Σε μια περιπέτεια άνευ προηγουμένου έχει βρεθεί εδώ και μερικές ημέρες η Ελένη Φουρέιρα...

Στα χέρια της τραγουδίστριας έφτασε μια μήνυση από την μέχρι πρότινος δισκογραφική της εταιρεία, την Universal Music.

Την εταιρεία που πίστεψε την τραγουδίστρια πριν από 3 χρόνια και την απέκτησε στο δυναμικό της. Τι ακριβώς συνέβη; Τους τελευταίους μήνες υπήρχε έντονη φημολογία για μετακίνηση της Ελένης Φουρέιρα από την Universal σε άλλη μεγάλη δισκογραφική εταιρεία. Μια φήμη που επιβεβαιώθηκε όταν πριν από μερικές ημέρες η Minos Emi απέστειλε ένα δελτίο τύπου με την ανακοίνωση του νέου μεταγραφικού αποκτήματος της.

Η Minos Emi καλωσόριζε στην οικογένεια της την Ελένη Φουρέιρα. Μόνο που η μέχρι πρότινος δισκογραφική της εταιρεία είχε άλλη άποψη.

Και από εδώ ξεκινάει η ιστορία. Η Universal υποστηρίζει και από ότι φαίνεται με αποδεικτικά στοιχεία, ότι ουδέποτε έδωσε απαλλακτικό στην Ελένη ώστε να αποχωρίσει από την εταιρεία τους.

Και εδώ αρχίζουν να μπλέκονται τα πράγματα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του gossip-tv.gr, η Minos Emi πριν δεχτεί την τραγουδίστρια στην «οικογένεια» της , ζήτησε το απαλλακτικό της από την εταιρεία με την οποία είχε συμβόλαιο.

Μια διαδικασία γνώριμη στο δισκογραφικό χώρο. Η τραγουδίστρια λοιπόν σύμφωνα με πληροφορίες προσκόμισε το απαλλακτικό της από την Universal στην Minos Emi, μόνο που αυτό τυπικά και νομικά δεν έχει υπόσταση. Και αυτό γιατί το απαλλακτικό είναι υπογεγραμμένο από στέλεχος της εταιρείας το οποίο εκείνο το διάστημα δεν άνηκε στο δυναμικό της.

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν πως το χαρτί που προσκόμισε η Ελένη Φουρέιρα στην Minos Emi δεν ήταν επίσημο, αφού δεν είχε επιθεωρηθεί από την εφορία καθώς και το όνομα το όνομα της τραγουδίστριας και η ημερομηνία αποχώρησης της από την Universal, ήταν γραμμένα χειρόγραφα και όχι δακτυλογραφημένα όπως είθισται σε ένα επίσημο έγγραφο.

Ένα ακόμη στοιχείο του ρεπορτάζ αναφέρει ότι η ημερομηνία υπογραφής του απαλλακτικού της Ελένης Φουρέιρα είναι η 28 Ιανουαρίου, 3 μέρες μετά την απονομή του πρώτης της πλατινένιου της δίσκου, γεγονός που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Για παράδειγμα γιατί να θέλει μια εταιρεία να αποχωριστεί μια καλλιτέχνιδα η οποία κάνει πωλήσεις αλλά και αποτελεί ένα από τα πιο hot ονόματα της μουσικής ποπ σκηνής αυτή τη στιγμή στη χώρα μας.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες η Universal έχει καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου και σκοπεύει με τα στοιχεία που έχει συλλέξει να τραβήξει την υπόθεση μέχρι τέλους.

Όσον αφορά την πλευρά της Minos Emi; Μέχρι την ώρα που γράφονται οι συγκεκριμένες γραμμές δεν βρήκαμε κάποιον υπεύθυνο της εταιρείας για επίσημη απάντηση.



pamepreveza



"