Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Έψαχναν την εκκλησία για… λαθρανασκαφή!

"Είχαν τις πληροφορίες τους, αλλά δεν γνώριζαν τα… κατατόπια οι πέντε επίδοξοι «Ιντιάνα Τζόουνς» που συνελήφθησαν για παράνομη λαθρανασκαφή στα Γρεβενά!

Είναι χαρακτηριστικό ότι κίνησαν τις υποψίες των κατοίκων της περιοχής, όταν έφτασαν με τρία αυτοκίνητα στην κεντρική πλατεία ενός χωριού και ρώτησαν πού βρίσκεται μια συγκεκριμένη εκκλησία!

Οι πέντε επίδοξοι χρυσοθήρες προφασίστηκαν ότι ήθελαν να ανάψουν ένα κερί στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, στο Δοτσικό Γρεβενών. Όμως, το ασυνήθιστο κονβόι των τριών αυτοκινήτων προβλημάτισε όσους τους είδαν και ενημέρωσαν την τοπική Αστυνομία. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. άφησαν να περάσει μία ώρα και στη συνέχεια πήγαν στην εκκλησία, όπου οι υποψίες των κατοίκων δικαιώθηκαν.....

Οι πέντε Έλληνες πιάστηκαν στα πράσα, ενώ ερευνούσαν τους χώρους γύρω από την εκκλησία με ειδικά μηχανήματα εντοπισμού μετάλλων, ενώ στα αυτοκίνητά τους υπήρχαν σκαπτικά μηχανήματα και φτυάρια! Αμέσως συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Γρεβενών, όπου αποκάλυψαν ότι είχαν χάρτη που έδειχνε ότι έξω από το ναό ήταν θαμμένος ένας θησαυρός από λίρες, από την περίοδο της Κατοχής!
"

ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ- ΚΑΝΕ LIKE