Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Τρίτο φύλλο και τυχερό

Τρίτο φύλλο και τυχερόH Ολλανδικής καταγωγής με ύψος πάνω από 1.81, εικοσάχρονη Valentijn de Hingh είναι η νέα πρωταγωνίστρια της μόδας που γεννήθηκε μεν... αγόρι αλλά «άνθισε» επιτυχημένα, στην πραγματική της φύση.

Το εκπληκτικό δεν είναι ότι, η Valentijn de Hingh είναι άλλη μία transgender νεαρή κοπέλα, που πέρασε σε άλλη «φάση» από αυτή που αρχικά γεννήθηκε, αλλά ότι από την ηλικία των 8 μέχρι και τα 17 της «ενηλικιώθηκε» έχοντας μία τηλεοπτική κάμερα να την παρακολουθεί συνεχώς στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ που κατέγραψε το παρελθόν της σαν αγόρι μέχρι και την εγχείρηση αλλαγής φύλου σε όλα της τα στάδια.

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάστηκε το 2007 στο Ολλανδικό κρατικό κανάλι και η Valentijn κατάφερε στα 17 της να υπογράψει με πρακτορείο μοντέλων ξεκινώντας μία πολλά υποσχόμενη καριέρα σαν κορίτσι. Διεκόπη όμως δύο χρόνια μετά λόγω της συνεχής αύξηση του ύψους της. Έφτασε το 1.83, ύψος απαγορευτικό για γυναίκες μοντέλα.

Είχε ήδη περπατήσει για πασαρέλες των Martin Margiela, Comme Des Garcons και Zucca. Στα 19 σταμάτησε το modeling και ξεκίνησε να δουλεύει ως βοηθός booker στο πρακτορείο της, αντιπροσωπεύοντας άλλα μοντέλα. Σε ένα από τα castings ο τρομερός φωτογράφος Patrick Demarchelier την είδε στο bookings office και αποφάσισε να φωτογραφίσει εκείνη για ένα editorial του περιοδικού Love και όχι ένα από τα μοντέλα που αντιπροσώπευε.

Σε λιγότερο από έξι μήνες και λίγο μετά τα είκοσι της χρόνια, μοιράζει το χρόνο της μεταξύ γραφείου και φωτογραφήσεων, καθώς πλέον τα requests είναι πολλά και οι δουλειές πολύ σημαντικές.

Μπορεί η Lea T. να είναι η «πασιονάρια» της νέας αυτής transgender τάσης «υπερμοντέλων» και ο Andrej να σοκάρει με το να ψηφίζεται σαν μία από τις εκατό ωραιότερες γυναίκες του κόσμου, αλλά όλα συνηγορούν στο ένα και σημαντικό:

Όταν θα πάψουμε να κατηγοριοποιούμε ανθρώπους και συμπεριφορές με βάση τη σεξουαλικότητα τους και τις προτιμήσεις τους, τότε θα έχουμε και περισσότερο χρόνο να ασχοληθούμε με τα πραγματικά προβλήματα της ανθρώπινης ύπαρξης.

Τα taboo είναι για να σπάνε από τη στιγμή που οι προσωπικές επιλογές του καθενός δεν ενοχλούν, βλάπτουν ή προσβάλουν κανένα.

Οι ίσες ευκαιρίες συνεπάγονται μία κοινωνία ίσων ανθρώπων. Απλό.



queen.gr
"