Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Τιμή ρεκόρ για το άσπρο φόρεμα της Μέριλιν

Το «μυθικό» άσπρο πλισέ φόρεμα που φορούσε η Μέριλιν Μονρόε…



στην ταινία 'Επτά Χρόνια Φαγούρα' πουλήθηκε έναντι 4,6 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία κοστουμιών του Χόλυγουντ.

Το φόρεμα, που είναι γνωστό ως «φόρεμα του μετρό» είναι ίσως το πλέον αναγνωρίσιμο ρούχο στην ιστορία του κινηματογράφου.

Η τιμή που υπολογιζόταν ότι θα πουληθεί το φόρεμα το οποίο σχεδίασε ο Ουίλιαμ Τραβίλα για την ταινία του Μπίλι Γουάιλντερ, το 1955, έφτανε το πολύ τα δύο εκατομμύρια δολάρια.

Τα κοστούμια συγκέντρωνε επί δεκαετίας η 79χρονη ηθοποιός Ντέμπι Ρέινολντς, η οποία αναγκάστηκε να τα δώσει στη δημοπρασία για να πληρώσει τα χρέη της.

Ένα άλλο φόρεμα της Μέριλιν από την ταινία «Οι Άντρες Προτιμούν τις Ξανθές» πουλήθηκε έναντι 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων και αυτό που φορούσε η Οντρεϊ Χέπμπορν στο «Ωραία μου Κυρία», στη σκηνή στο Ασκοτ, έναντι 3,7 εκατομμυρίων.

Αλλά κοστούμια που πουλήθηκαν στη δημοπρασία του οίκου Profiles in History είναι: το μπλε φόρεμα της Τζούντι Γκάρλαντ από τον «Μάγο του Οζ», το ροζ μεταξωτό της Γκρέις Κέλι από το «Το Κυνήγι του Κλέφτη», αυτό του Μάρλον Μπράντο από το «Ναπολέων Βαναπάρτης», η στρατιωτική στολή του Κλοντ Ρέινς από την «Καζαμπλάνκα» και η μαύρη τουαλέτα της Μοντόνα από την «Εβίτα».



newsbomb

"