Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΝΕΑΡΗ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Την απαγωγή νεαρής μπλόγκερ καταγγέλλουν οι συγγενείς της την ώρα που η Συρία παραμένει σε αναβρασμό λόγω των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων και του πολύνεκρου αλλά και μυστηριώδους επεισοδίου της ενέδρας σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας...

με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πάνω από 120 άνδρες. Σύγχυση και με την αποστασία ή όχι Σύριας διπλωματικού στη Γαλλία, αρνείται η ίδια την πληροφορία γαλλικού καναλιού για παραίτηση με αντικυβερνητικές αιχμές.

Η Σύρο-Αμερικανή Αμίνα Αράφ, διάσημη για τις απόψεις της υπέρ της δημοκρατίας και για το μαχητικό ιστολόγιο, όπου υπερασπίζεται την ομοφυλοφιλία της, εξαφανίστηκε τη Δευτέρα, ενώ ήταν εδώ και πάνω από ένα μήνα καταζητούμενη.

Όπως καταγγέλλει μέλος της οικογένειάς της μέσω του ιστολογίου της, η Αμίνα απήχθη από ενόπλους την ώρα που κατευθυνόταν σε μία συνάντηση.

Σύμφωνα με έναν από τους φίλους της που ήταν μαζί της την ώρα που κατευθυνόταν προς τη συνάντηση «τρεις άνδρες ηλικίας περίπου είκοσι ετών άρπαξαν την Αμίνα».

Εντωμεταξύ, σύγχυση επικράτησε σχετικά με την πρεσβευτή της Συρίας στη Γαλλία, Λάμια Σακούρ και τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για παραίτησή της, μετά από δηλώσεις της στο τηλεοπτικό δίκτυο France 24.

Μία γυναικεία φωνή, που αποδόθηκε στην Λάμια Σακούρ παρενέβη τηλεφωνικά στην κρατική τηλεόραση λέγοντας ότι θα καταθέσει μήνυση στο κανάλι, εκτιμώντας ότι οι πληροφορίες που μετέδωσε σχετικά με την παραίτησή της αποτελούν μέρος μιας εκστρατείας παραπληροφόρησης κατά της Συρίας.
"